Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 11. 2013. 11:02 >> 11:12

DANAS I SJUTRA

Kongres evropskih pokreta u Budvi

Kongres evropskih pokreta i civilnog društva Jugoistočne Evrope biće održan danas i sjutra u Budvi.

 

Dvodnevni kongres organizuju Međunarodni evropski pokret i Evropski pokret u Crnoj Gori, a osnovna tema skupa je "Jačanje civilnog društva u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU".

Na otvaranju kongresa, kako je najavljeno, govoriće crnogorski premijer Milo Đukanović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović i generalni sekretar Međunarodnog evropskog pokreta Diogo Pinto. 

Skup će okupiti i brojne visoke zvanice vladinog i nevladinog sektora iz država regiona i EU, kao i predstavnike evropskih institucija. 

Ciljevi Kongresa su, kako je saopšteno, ohrabrivanje uloge civilnog društva u oblastima kao što su obrazovanje, javna debata i lobiranje, zagovaranje veće podrške EU za razvoj civilnog društva, promovisanje svih vidova nacionalnih reformi koje pospješuju proces evropske integracije država kandidata i potencijalnih kandidata, naročito u pogledu statusa civilnog društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније