Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

22. 06. 2021. 23:02 >> 00:00
6

PREDSJEDNIK DPS-A

"Ponosni što opstanak CG nije doveden u pitanje"

Demokratska partija socijalista (DPS) ponosna je što se nakon promjene vlasti nije dozvolila da se ostvari zloslutna projekcija da će se brzo osujetiti naši evropski ciljevi i dovesti u pitanje sam opstanak države, kazao je predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

On je to poručio na obilježavanju 30 godina postojanja partije..

Kako je podsjetio Đukanović DPS po prvi put praznik dočekuje u opoziciji.

"Trebalo je tri decenije da stranka koje je izgubila izbore sa malom razlikom prizna rezultate izbora i na to smo posebno ponosni", kazao je on i potom zatražio da se oda poštovanje svim preminulima od koronavirusa među kojima ima i pripadnika partije na čijem je čelu.

Đukanović je podsjetio na sve uspjehe postignute u posljednjih 30 godina, od kojih je izdvojio ispravljanje istorijske nepravde i povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u EU. Sve je to uradio DPS, državotvorna psrtija koja je kreator modernog razvoja Crne Gore, kazao je on.

"Na to posebno podsjećam danas, kad se tendenciozno, fašistički, neargumentovano i gotovo komički pokušava negirati ne samo doprinos DPS-a, već i očigledni napredak države", dodao je Đukanović.

Kako je kazao, nakon 30. avgusta, kada je demokratski smijenjena vlast, DPS je nastavio da se zalaže i brani interese države, jer, kako je objasnio to nije samo zadatak odgovorne vlasti, već se tako ponaša i državotvorna opozicija.

"Zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku smo nacionalnih interesa i kada na državu nasrću sa raznih adresa. Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar dio nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisne građanske i evropske Crne Gore. Na tu našu ulogu nakon 30. avgusta posebno moramo biti ponosni. Nijesmo dozvolili da se ostvari zloslutna projekcija da će se nakon promjene vlasti brzo osujetiti naši evropski ciljevi i dovesti u pitanje sam opstanak države", poručio je Đukanović.

Konsolidacija partije

Kako je kazao, obavljen je važan posao na konsolidaciji partije nakon parlamentarnih izbora, ali i dalje, kaže, neumorno rade, pripremajući reorganizacije na lokalnom nivou kako bi stranku pripremili za buduće izazove.

"Spremni smo da u tom cilju širimo koalicioni kapacitet naše partije, sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet i regionalnu saradnju i evroatlanske integracije, jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a", kazao je on.

"Zato DPS moramo osposobiti za nove izazove i novo vrijeme.Svjesni da za nove pobjede trebaju i novi ljudi. Znaćemo da budemo kormilari i u nastavku plovidbe do sigurne evropske luke. Neće nas u tome omesti niti spriječiti ni pokušaji političkog gusarenja dijela trenutne političke većine u Crnoj Gori", zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније