Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 06. 2021. 22:14 >> 22:15

DEMOKRATE PRIJESTONICE

Za Radnu grupu 10.500, Ražnatoviću 2.500 eura

Radna grupa za pripremu nacrta ugovora o zakupu nepokretnosti na prostoru bivšeg Oboda koštala je građane Prijestonice 10.500 eura, dok je predsjednik OO DPS-a Miloš Ražnatović za mjesec rada u tom tijelu dobio 2.500 eura, saopštio je Klub odbornika Demokrata Prijestonice.

Podsjećaju da je nakon najavljenih fabrika kožne galanterije, solarnih panela i čokolade, Huawei expirience zone i MACCOC centra, propala i najnovija fabrika za preradu kanabisa na prostoru bivšeg Oboda. 

“Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, izvršavajući naloge iz kancelarija podgoričkoga DPS-a, zaobilazeći glavnog administratora i sve sekretare sekretarijata, imenuje Miloša Ražnatovića, u tom trenutku samo predsjednika OO DPS, koji je bez ikakvog angažmana u lokalnoj upravi, a nije ni odbornik u Skupštini Prijestonice, za predsjednika Komisije u postupku po javnom pozivu za davanje u zakup nepokretnosti na prostoru bivšeg Oboda”, saopštile su Demokrate.

Nakon toga, Kašćelan imenuje Ražnatovića i za predsjednika Radne grupe za pripremu nacrta ugovora o zakupu nepokretnosti, koji kako kažu, nije pravnik.

“Za svega nešto više od mjesec dana, za rad u toj radnoj grupi iz budžeta Prijestonice isplaćuje mu iznos od vjerovali ili ne 2.500 eura, a Radnoj grupi ukupno čak 10.500 eura - ponavljamo, samo za izradu nacrta jednog ugovora o zakupu!”, navode Demokrate. 

Nakon toga, kako ističu, zaobilazeći Skupštinu, Ražnatović postaje predsjednik i nove, treće, Komisije koju formira gradonačelnik - Komisije za praćenje realizacije investicije na prostoru bivšeg Oboda. Nemaju podatke da li se i rad u toj grupi plaćao.

“Očigledna je želja i namjera DPS da njihova partija, a ne Skupština ili lokalna uprava, bude ta koja kontroliše poslove od važnosti za sve građane i u vezi sa imovinom svih građana Cetinja. I drugo, očigledno je rasipanje novca svih građana Cetinja, bez ikakve kontrole”, ističu Demokrate.

Kažu da je predsjednik OO DPS, Ražnatović, na posljednjem zasijedanju lokalnog parlamenta, pokušao obmanuti javnost saopštavajući da Demokrate ne govore istinu i da je Radna grupa za izradu nacrta ugovora, čiji je bio predsjednik, radila cijelih 17 mjeseci. Kako ističu Demokrate Ražnatović je kazao i da je Radna grupa koštala Prijestonicu svega 65 eura mjesečno. 

“Podsjećamo - naše je da pravovjerno informišemo sugrađane, da uvijek plasiramo tačne podatke, da se borimo za istinu, da ukazujemo na probleme, da nedomaćinsko raspolaganje i rasipanje njihovog novca ne ostane sakriveno. A svima ostavljamo da sami prosude da li je 10.500 eura mala ili velika nadoknada za izradu nacrta jednog jedinog ugovora i da li je 2.500 eura za mjesec dana "rada" u radnoj grupi, baš pristojna suma, i to u godini korona virusa i najveće krize, dok za taj novac običan radnik u Crnoj Gori radi i do godinu dana”, zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније