Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

24. 06. 2021. 06:31 >> 06:32
2

VUČUROVIĆ OCIJENIO

Propao projekat ekspertske vlade, dogovor neophodan

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović rekao je da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić mjesecima nastupa suprotno interesima građana koji su glasali za promjene 30. avgusta.

Vučurović je kazao da od današnjeg sastanka skupštinske većine očekuju da se prije svega utvrde činjenice i da se ne bježi od istine.

"Činjenica je da Vladu podržava samo 14 poslanika i da je takvo stanje neodrživo. Nadamo se da se neće pojaviti neko sa stavom da je to dovoljno da Vlada funkcioniše, što bi svakako bila budalaština godine", istakao je Vučurović za Dan.

On smatra da Krivokapić ne želi da napravi diskontinuitet sa politikom DPS-a, što je i dovelo do ove situacije.

"Projekat eskpertske vlade je propao i sad je na parlamentarnoj većini da preuzme odgovornost. Nadamo se da će se doći do nekih zajedničkih stavova i da ćemo svi biti odgovorni pred onima koji su nas birali", rekao je Vučurović.

Konatar: Nadam se da će doći do dogovora

Demokratski front je najavio bojkot parlamenta nakon smjenjivanja ministra pravde Vladimira Leposavića i rezolucija o Srebrenici.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar očekuje da sastanak protekne mirno.

"Sve zavisi od toga kakvi će biti zahtjevi i predlozi. Nadam se da će doći do dogovora parlamentarne većine", kazao je Konatar za Dan.

Podsjećamo, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da će predstavnici te koalicije doći na sastanak, te da je, kako je rekao, najbolje rješenje da se bira nova vlada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније