Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 06. 2021. 10:08 >> 17:58
35

VLADA

Snosićete posljedice podsticaja ekstremizma

Ako predsjednik države Milo Đukanović nastavi sa ratnohuškačkom retorikom, preuzeće odgovornost za sve posljedice koje mogu nastati podsticanjem na ekstremizam, saopšteno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Iz Kabineta predsjednika Vlade reagovali su na saopštenje šefa Kabineta predsjednika države Miodraga Radovića, koji je sinoć saopštio da će se, ako to bude potrebno, ginuti da bi sačuvali Crnu Goru od otvorenih velikosrpskih nasrtaja.

"Kolika neozbiljnost vlada u opozicionom DPS-u najbolje govori činjenica da su se u redu nezrelih reakcija poređali svi, od šefa partije, organizacije, pa do šefa Kabineta, koji ponavljaju potrošenu priču. Koliko je utemeljena i ozbiljna vaša politika ne bismo trošili vrijeme. O tome su se jasno izjasnili građani", saopštio je Krivokapićev kabijet.

Ono što zabrinjava, kako su istakli, "jeste najava državnog udara, odnosno neustavno djelovanje predsjednika DPS-a".

"Upravo vaše djelovanje je i danas najveća opasnost za demokratski razvoj, stabilnost i mir u Crnoj Gori. Dakle, umjesto demagoške mantre o ugroženosti države, odgovorite javnosti ono što zaslužuje pažnju. Ponavljamo, na koji način i sa kim predsjednik DPS-a planira da ruši aktuelnu Vladu", pitaju iz Kabineta premijera.

Pozivaju i na, kako su rekli, ozbiljnost, te da rječnik prilagode okvirima pristojnosti.

"Jer upravo sa vaše adrese stižu neprimjerene kvalifikacije, najava suludih akcija i opasnih poteza. Stoga, ukoliko Vaš šef nastavi sa ratnohuškačkom retorikom, preuzeće odgovornost za sve posljedice koje mogu nastati podsticanjem na ekstremizam", navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Vlade.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније