Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

30. 06. 2021. 14:06 >> 14:48
7

BEČIĆ U BELGIJI

Dijaspora da ne brine oko prebivališta i državljanstva

Dijaspora nema razloga za zabrinutost kada je riječ o zakonskim rješenjima koja se tiču prebivališta i državljanstva, kaže za TVCG predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, nakon sastanka sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Kraljevini Belgiji.

"Tu je napravljena jedna medijska buka od koje se danima i nedjeljama nije mogla čuti suština, činjenice i istina. Kad se slegla prašina vidjelo se da je sve tu kristalno jasno, čisto i da niko nema razloga za zabrinutost, da je to isti Zakon o državljanstvu koji postoji od 2006, koji niko nije planirao da mijenja. Imamo dugu komponentu uređenih registara u skladu sa našim Ustavom, i dijaspora je u potpunosti na pravi način infromisana“, kaže Bečić.

Ističe da niko nema namjeru da radi bilo šta sto bi bilo na ušrtb dijaspore, "već isključivo kao i do sada da djelujemo u skladu sa zakonima i Ustavom“.

Šef Parlamenta je naglasio da naši iseljenici u Belgiji koji su ugledni umjetnici, preduzetnici, advokati, sportski treneri, imaju puni moralni i profesionalni integritet da predstavljaju interes Crne Gore i njenih građana.

Predsjednik Udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva Goran Vratnica je naglasio da je sastanak bio prilika da se pojasne stvari u oblasti državljanstva i prebivališta, ali i da se razgovara o saradnji i promiciji Crne Gore, kulturno-istorijskog nasljeđa, sportskih aktivnosti...

"Nadamo se da će biti prilike da se u narednom periodu govori o privrednoj saradnji kako bi privrednici iz Belgije ulagali u nasu domovinu“, kaže Vratnica.

Predsjednik Skupštine pozvao je Udruženje da promoviše turističke potencijale Crne Gore kako bi dali doprinos predstojećoj sezoni.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније