Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevnim novinama ]

01. 07. 2021. 06:44 >> 06:47

NIMANBEGU

Vlast da predstavi način za postizanje dogovora

Albanska lista očekuje od onih koji snose političku odgovornost za (ne)uspjeh dijaloga da imaju jasne ponude o načinu i rokovima za postizanje rezultata dogovora koji bi trebalo da uslijedi između parlamentarne većine i opozicije, kazao je poslanik Genci Nimanbegu, poručujući da će prihvatiti poziv predsjednika Skupštine Alekse Bečića na sastanak koji bi trebalo da bude održan 7. jula.

Nimanbegu je istakao da je lista koju predvodi i u dosadašnjem radu parlamenta davala svoj doprinos, navodeći da imaju jasna očekivanja od razgovora koja treba da usklade opozicija i vlast.

On je ocijenio da je poziv Bečića upućen sa izvjesnim zakašnjenjem, s obzirom da se politička situacija polarizovala, prvenstveno nakon odluke DPS-a o neučestvovanju u radu parlamenta krajem aprila.

Nimanbegu je ukazao i na situaciju u kojoj se našao crnogorski parlament nakon odluke DF da ne učestvuje u radu Skupštine do novog koalicionog sporazuma, gdje zapravo imamo situaciju da parlament više ne može zasijedati.

“Naravno da treba svi da se sjetimo da se od 2016. do 2020. bojkotom od strane sadašnjih vladajućih stranaka išlo svjesno u blokadu procesa koji se tiču dvotrećinske podrške u parlamentu. Zato u tom periodu nije bilo napretka u poglavljima 23 i 24. Ta blokada se pokazala uspješnom za te stranke, a ironično je da te iste stranke sada očekuju ‘odgovornost’ sadašnje opozicije”, rekao je Nimanbegu.

On je podsjetio da ih je vladajuća većina “natjerala” da prekinu učešće u radu Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu svojim nekooperativnim odnosom prema izboru pridruženih članova Odbora.

“Ako tako namjeravaju da vode i pomenuti dijalog, onda ne možemo ništa očekivati od njega”, zaključio je Nimanbegu.

Podsjetimo, Bečić je najavio da će sredinom sljedeće sedmice inicirati dijalog parlamentarnih političkih partija vlasti i opozicije u cilju rješavanja svih otvorenih pitanja koja su značajna za ubrzanje evropskog puta Cme Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније