Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2021. 12:30 >> 12:32
5

RABRENOVIĆ

"Krivokapiću fašistički dželati i nevine žrtve jednaki"

Član predsjedništva Liberalne partije Crne Gore i Predsjednik Odbora Glavnog grada Podgorica Jovan Rabrenović kazao je da je svima više nego jasno da kod predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića čak ni ne tinja antifašistički damar i da je svako pominjanje antifašizma ustvari borba u njemu samom da zadovolji očekivanje crnogorske javnosti da su on i njegova vlada privrženi tekovinama antifašizma.

"Uspio je profesor i pedagog koji treba svojim studentima da prenosi samo činjenice, da sroza sav svoj retorički trud u svega par minuta i isto toliko fotografija. Uvaženi predsjednik vlade, profesor i do nedavno pedagog, je svojim činjenjem izjednačio fašiste sa antifašistima, a ubice i dželate sa žrtvama. Uradio je to profesor u maniru najboljeg pitomca njegovog idola Kavaje", navodi Rabrenović.

Kako ističe, svojim postupcima stavio je znak jednakosti između narodnog heroja Ljuba Čupića i onog četničkog streljačkog stroja koji ga je onako prkosnog i veličanstvenog fizički eliminisao i time ga preselio u vječnost među one koji nikad ne umiru i čija slava živi dovijeka.

"Da, upravo je uvaženi profesor svojim činjenjem poistovjetio i izjednačio Savu Kovačevića i desetine drugih znanih i neznanih heroja i herojina, boraca i borkinja, nevinih i nedužnih, sa zlikovcima koji su ih preubučeni u uniforme neke tzv. kraljeve vojske pobili, satrli, dehumanizovali. Ostala je Crna Gora bez najhrabrijih ali i bez nejači, žena, đece, starih, bolesnih jer su sve to nošeni mržnjom sažegli četnici i ostale izdajničke formacije. Juče je izdana Sutjeska ta strašna grobnica crnogorska, izdani su Rade Končar i Stevan Filipović. Izdani su grobovi sinova i kćeri svih naroda i narodnosti širom planete koji su dali ono što je najvrednije, dali su svoje živote da bu nekoliko decenija kasnije upravo poštovani gospodin premijer mogao slobodno da se rodi, školuje i živi bez izuzetka i smetnji", istakao je Rabrenović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније