Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 07. 2021. 18:10   >>  18:11 2

ODBRONICA PZP-A POGREŠNO GLASALA

Izvještaj o radu Carevića nije prošao

Skupština Opštine Budva danas nije usvojila izvještaj o radu predsjednika Carevića i organa lokalne uprave za prošlu godinu. Carevićev izvještaj podržalo je devet odbornika iz redova Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, ali i jedan odbornik Pokreta za promjene Filip Popović, dok je uzdržano bilo deset odbornika, šest iz redova Demokrata, dva iz SNP, jedan iz PzP-a i jedan iz Prave Crne Gore.

Odbornica PzP-a Marija Vučićević kazala je da je greškom bila uzdržana prilikom glasanja te da je došlo do tehničke greške.

Ona je poručila da dva odbornika PzP-a u potpunosti podržavaju Carevića i rad lokalne uprave.

"kao odbornica u lokalnom parlamentu sa mladim stažom i nedovoljno iskustva, napravila sam grešku i umjesto da glasam za izvještaj bila sam uzdržana, što mi nije bila namjera. Glasanje je ponovljeno i desila mi se omaška zbog čega se izvinjavam predsjedniku Opštine, njegovom timu i Pokretu za promjene. Naša partija je jednoglasno na stranačkim organima podržala ovaj izvještaj i žao mi je što sam izazvala konfuziju koja se, nadam se neće ponoviti", saopštila je Vučićević.

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zakazao je nastavak sjednice za ponedjeljak, 5. jul, sa početkom u 12 sati.

Vučićević je tražila da se ponovo glasanje i poručila da će glasati za izvještaj o radu.

"To je moje pravo kao odbornice u lokalnom parlamentu i tražim od predsjednika Skupštine da omogući ponovno izjašnjavanje po ovom pitanju. S obzirom na navedeno današnje glasanje se ne može nikako smatrati relevantnim jer ne odražava stvarnu volju lokalnog parlamenta. Nadam se da će javnost razumjeti da svako može da pogriješi", navela je Vučićević.


DF: Stvaranje neke nove i neprincipijelne koalicije

Današnje neusvajanje izvještaja o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave mi u Demokratskom Frontu tumačimo kao stvaranje neke nove i neprincipijelne koalicije koja za cilj ima smjenu legalno i legitimno izabranog predsjednika Opstine Budva Marka Bata Carevića sa te funkcije, saopštio je Demokratski front Budva.

"Podsjetićemo javnost da su građani ocijenili njegov rad 30.08 sa 5.800 glasova, odnosno sa 42 odsto, i sramno je što su pojedini odbornici koji su dobili mandat upravo sa liste čiji je puni naziv bio: Marko Bato Carević - Za budućnost Budve, zaboravili na tu činjenicu", kazali su iz DF-a.

Ocijenili su da je neizglasavanje izvještaja o radu za godinu kada je, kako su naveli, DPS političkom korupcijom sa batinaškim odredima policije i parapolicije izvršio nelegalni smjenu vlasti, svojevrsna podrška svemu što je DPS uradio prošle godine.

"Time su se stavili na stranu onih koji su kupili odbornika i bacali suzavac na građane, odbornike i funkcionere. Danas za usvajanje izvještaja nisu glasali odbornici Demokrata, SNP, Prave CG, DPS, URE, SD, SDP i Crnogorske i što se nas tiče radi se o koalicionom zagrljaju jer očigledno isto misle", poručili su iz DF-a.

Posebno je ironično, kako su kazali, što su Demokrate glasale protiv izvještaja o radu svojih kadrova koji su sekretari i funkcioneri i time im uskratili povjerenje.

"Ukoliko je nekom želja podmukla smjena predsjednika Opštine onda bi bilo elementarno pristojno da se stvari nazovu pravim imenom i da se mandat vrati građanima na ponovno odlučivanje jer držati cio grad kao talac nečijih ličnih ambicija, sujete, politikantstva je nekorektno i nema tih floskula i lažne zabrinutosti koja to može opravdati. Uzimajući u obzir izvinjenje odbornice PZP i najavu o ponovnom glasanju, svi oni koji su potrčali da traže smjenu Carevića su otkrili svoje namjere koje u svojoj političkoj nebitnosti sigurno neće moći da ostvare. Nismo dozvolili promjenu izborne volje prošle godine pa nećemo ni ove. Danas je postalo svima kristalno jasno ko u Budvi konstantno izaziva političku krizu i ko je krivac za nefunkcionisanje lokalne vlasti", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније