Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

05. 07. 2021. 07:07 >> 07:08
8

ĐEKA

Vanredni izbori najpoštenije rješenje za krizu

Vanredni parlamentarni izbori su neminovnost, ali i najpoštenije rješenje za izlazak iz političke krize u kojoj se Crna Goa trenutno nalazi, ocijenio je Fatmir Đeka, poslanik Albanske kolicije "Jednoglasno".

On je istakao i da postoji više modela za premošćavanje ove situacije bar do početka iduće godine.

Đeka u intervjuu Pobjedi navodi i da je bojkot parlamenta legitimno političko sredstvo, ali i da mu predstavnici Albanske koalicije ipak neće pribjegavati, jer taj vid borbe ne podržavaju Evropska unija i drugi zapadni partneri Crne Gore.

Naglašava i da drugog puta osim dijaloga, na koji trenutno pozivaju gotovo sve parlamentarne partije, nema.

"Tačnije, sve drugo je bespuće. Naša neposredna prošlost nam govori o nužnosti vođenja dijaloga i pregovora kako bi se došlo do kompromisa i dogovora. Samo onima koji su na to spremni pripada budućnost", zaključio je Đeka.

Smatra da je ova Vlada nastala kao rezultat složenih vanjskih i unutrašnjih okolnosti, u jednom kompleksnom političkom, ekonomskom i epidemiološkom trenutku.

Na pitanje smatra li da je bojkot institucija u ovom trenutku dobar politički potez, Đeka odgovara: "Naravno da to nije i da ne može biti dobro, ukoliko se zna da se država nalazi u složenoj situaciji kada svaki dio sistema mora biti u funkciji da bi se ostvarili ciljevi kojima, valjda, svi težimo, a to su uspostavljanje vladavine prava, poboljšanje životnog standarda i ubrzavanje puta prema EU".

Đeka smatra da bi ova Vlada, ali i svaka druga, morala mnogo više pažnje posvećivati područjima gdje žive Albanci, jer su ona, nepravedno, najzaostalija.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније