Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2021. 19:22 >> 19:52
6

ĐUKANOVIĆ I PALMER

Vlasti se mijenjaju, CG ostaje partner

Cilj Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je stabilna Crna Gora na evropskom i euro-atlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja, saopštio je pomoćnik američkog državnog sekretara Metju Palmer, koji se sastao s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Palmer je, kako je saopšteno, rekao da je interes SAD-a da u partnerstvu sa EU doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, uz poruku da je EU vrijednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov i za region na putu ka članstvu.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o brojnim regionalnim i geopolitičkim pitanjima.

Đukanović je saopštio da su odnosi dvije države na zavidnom nivou, kako se može poželjeti, i iskazao zadovoljstvo prepoznatim najavama intenzivnijeg angažmana SAD-a u regionu, što nas, kako je rekao, raduje, jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije.

Podsjetivši i na raniju ulogu SAD na ovim prostorima, iskazao je očekivanje da će i ovog puta to biti podrška regionu da se kreće ka svom cilju, a to je kao EU i NATO, koji garantuju stabilnost kao preduslov ukupnog razvoja.

"Crna Gora će uvijek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu naprijed", poručio je Đukanović, uz ocjenu da se vlasti mijenjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti vrijedan partner u promociji stabilnosti i euroatlantskih vrijednosti na ZB.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније