Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 07. 2021. 13:34 >> 13:34
2

DAN DRŽAVNOSTI

Milanović, Pahor i Pendarovski čestitali Đukanoviću

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore uputili su predsjednici Republike Hrvatske Zoran Milanović, Republike Slovenije Borut Pahor i Republike Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović naveo je da Dan državnosti Crna Gora slavi u vrlo izazovnim vremenima, kada se cijeli svijet, kao i naše države bore protiv pandemije i njezinih posljedica.

“Iznimno mi je drago što je svakim danom situacija bolja i vjerujem kako ćemo uspjeti savladati ove neviđene izazove te omogućiti našim građanima da se što prije vrate uobičajenom životu”, kazao je Milanović u čestitki.

Istakao je da vjeruje kako će dvije zemlje nastaviti da razvijaju i jačaju prijateljstvo I sarađujui u područjima od značajnog interesa.

“ Pri tome nam naši saveznički odnosi daju dodatni poticaj za produbljivanje saradnje, od bilateralne i globalne važnosti. Koristim prigodu istaknuti kako Republika Hrvatska daje punu potporu evropskim aspiracijama Vaše zemlje“, poručio je milanović.

U čestitki predsjednika Republike Slovenije Pahora se navodi da su bilateralni odnosi između Slovenije i Crne Gore zasnovani su na prijateljstvu, pozitivnoj i obimnoj saradnji i razumijevanju.

“ Vjerujem da će ove snažne veze nastaviti da jačaju u budućnosti, stoga doprinijeti dobrobiti naših naroda”, kazao je on.

Dodao je da vjeruje da su redovni razgovori i bliska saradnja u okviru inicijative Brdo-Brijuni procesa doprinijeli razvoju međunarodnih odnosa, kao i stabilnosti i razumijevanju u našem susjedstvu.

“ Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da izrazim iskrenu nadu da će vaša zemlja postati članica Evropske uniju u najkraćem roku i ponovim da će Slovenija nastaviti da podržava crnogorske napore na putu evropskih integracija“, poručio je Pahor.

PredsjednikRepublike Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski u čestitki ističe da je država Crna Gora  jedan od najbliskijih prijatelja i saveznika te zemlje, sa kojom dijeli iste vrijednosti i poglede o bezbjednoj i prosperitetnoj Evropi.

“U naše prijateljstvo i savezništvo duboko su utkani bratski odnosi između naša dva naroda i, ubijeđen sam, da ćemo, na temelju toga, u godinama koje su pred nama, zajedničkim naporima doprinijeti izgradnji još čvršćih odnosa u svim oblastima od međusobnog interesa.U ovom kontekstu, koristim priliku da istaknem svoju ličnu posvećenost sveobuhvatnom unapređenju dobrosusjedskih odnosa i saradnje sa Crnom Gorom“, poručio je Pendarovski.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније