Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 07. 2021. 11:24   >>  11:24 6

SNP I PRAVA

"Carević uzurpirao površinu kao tri Miločerska parka"

Iz budvanskih odbora Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore poručili su predsjedniku Opštine Marku Careviću da treba svakoga obešteti kome je država uzela imovinu, ali isto tako se zalažu da država povrati ono što je od nje bespravno oduzeto.

Te partije su se oglasile zajedničkim saopštenjem nakon izjave Carevića da se porodici Karađorđević vrati imovina na Svetom Stefanu i Miločeru.

“Velikodušan i populistički gest predsjednika da treba obeštetiti Karađorđeviće za bivšu rezidenciju je izazvao još jednu u nizu reakcija domaće javnosti kao i domicilnog stanovništva u Paštrovićima. Naravno da treba obeštetiti svakoga kome je država uzela imovinu, ali tu je i poduži red porodica koje su već vjekovima nastanjene na primorju, a od oduzete im zemlje sada kojekakvi tajkuni “zarađuju” (povezani sa lokalnim izvođačima) za kratko vrijeme onoliko novca koliko na zapadu generacije ne mogu da steknu poštenim radom. Gospodine predsjedniče, ako je to već kako vi pričate, onda po hitnom postupku vratite državnu zemlju koja je bespravno oduzeta porodicama Rafailović, Kalađurđević, Kažanegra i mnogim drugim porodicama na teritoriji Paštrovića i Budve”, navodi se u saopštenju i SNP-a i Prave CG.

Kako ističu apsolutno su za povratak imovine prvenstveno svim građanima Budve, ali i svima onima kojima je bespravno oduzeta imovina na teritoriji opštine Budva.

“Mi nijesmo za uzurpiranje ničije imovine.... a vi? Vi ste odlučili da uzurpirate 500.000 kvadrata državne imovine, što je jednako kvadraturi tri Miločerska parka. Isto koliko se mi zalažemo da država vrati bespravno oduzetu zemlju građanima, jednako se zalažemo da država povrati sve što je od nje bespravno oduzeto. Jedino sto je donekle zajedničko je to da i gosti u Miločeru i koze u Krimovicama imaju divan pogled na more”, zaključuje se u saopštenju budvanskih Odbora SNP-a i Prave.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније