Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 07. 2021. 17:04   >>  17:05 1

LIBERALNA PARTIJA

"Podrška poljoprivrednicima, Stijović da podnese ostavku"

Liberalna partija saopštila je da podržava zathjeve poljoprivrednika te da ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović treba da podnese ostavku.

"Imala je crnogorska javnost prilike da se u prethodnih osam mjeseci nasluša i nagleda svakakvih izjava i odluka koje su donosili predstavnici ove nove, a već prežaljene i prekrižene, Vlade. No po svemu sudeći ministar Stijovic će biti zvijezda Vlade kratkog mandata. Ovaj odlazeći ministar je uspio da od autsajdera među autsajderima i članovima Vlade, vrlo brzo postane prva zvijezda medijskih objava i sukobljavanja sa cjelokupnom stručnom javnošću", kazali su iz LP.

Istakli su da se Stijoviće nije "ni vidio ni čuo pola godine" i za taj period je uspio da napravi ono što ni jedan ministar prije njega nije.

"Uspio je da se ne miješa u svoj posao ni jednim atomom svoje profesionalne funkcije i da ne obiđe ni jednog jedinog poljoprivrednika i stočara na teritoriji Crne Gore. O njegovim, kako se to kaže, vanškolskim, aktivnostima ne bi ovom prilikom jer su dovoljno poznate najširoj javnosti i ne zavređuju neku posebnu pažnju pa samim tim nećemo se baviti zašto je obilazio neke NVO i obećavao svesrdnu pomoć njihovim aktivnostima a tihovao na poziciji ministra", saopšteno je iz LP.

Kako su naveli, Stijović nije vidio poljoprivrednike a nije se ni trudio da im pomogne u trenucima proljećne sjetve, rasta cijena stočne hrane, prekomjernog uvoza mlijeka, sira i ostalih mliječnih proizvoda iz jedne zemlje regiona.

"Nije se gospodin odlazeći brinuo ni zbog toga što nema agrobudžeta pa stočari na sjeveru države rasprodaju stada i buljuke stoke krupnog ali i sitnog zuba. Odlazeći ministar poljoprivrede kaže da nema para za ispunjenje zahtjeva stočara i da bi neophodna dodatna 3.1 miliona eura raskućila budžet države Crne Gore i ko zna ko su ti poljoprivrednici koji tako nešto traže. Evo odgovora gospodine odlazeći ministre, to su lojalni građani ove države koji plaćaju svoje obaveze i traže da se poštuje i cijeni njihov rad i da im Vlada bude partner a ne gazda jer oni znaju i umiju gazdovati svojim dobrima", kazali su iz LP.

Liberali podsjećaju da je agrobudžetet za 2020. godinu iznosio 60,7 miliona eura i bio je veći za 8,3 miliona u odnosu na 2019.godinu.

"A ovaj vaš koji ste donijeli u julu, ili bolje reći kad je isteklo već pola godine, je manji od Budžeta čak i iz najteže poslijeratne godine, i iznosi svega 44,8 miliona eura ili skoro 16 miliona eura manje", ističu iz LP.

Poručuju da je jasno da bi gašenje mljekarske industrije u Crnoj Gori, a što je prema izjavama pojedinih stočara vjerovatno i cilj cjelokupne politike resora dolazećeg ministra, obezbijedilo da pojedini proizvođači iz okruženja u potpunosti preuzmu crnogorsko tržište i time, kako ocjenjuju u LP, ne samo oslabe i ovako katastrofalnu ekonomska situaciju već obezbijede sebi dominantan uticaj na potrošače.

"Liberalna partija pruža potpunu podršku stočarima za zahtjeve koje su iznijeli i zatraženu ostavku resornog ministra Aleksandra Stijovića, a takođe i za sve oblike demokratske radikalizaciju protesta koje su najavili ukoliko ne dođe do sastanka sa predstavnicima vlasti", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније