Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

17. 07. 2021. 21:30 >> 21:31
3

SDP

"Vladi politički revanšizam u praksi ne predstavlja problem"

Imenovanjem Biljane Vučurović, supruge poslanika Demokratskog fronta (DF) Jovana Vučurovića za direktoricu podgoričke Gimnazije, svima postaju jasne namjere i princip djelovanja Vlade kojoj politički revanšizam u praksi ne predstavlja nikakav problem, kazali su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Portparolka SDP-a Amina Cikotić rekla je da vladajuće strukture već duži vremenski period obećavaju svojim građanima da u Crnoj Gori više neće biti partitokratije, i da će se svi zapošljavati na osnovu svojih ličnih kompetencija, znanja i sposobnosti.

Prema njenim riječima, koliko ispunjavaju svoja obećanja postaje sve jasnije iz dana u dan, “pa danas imamo slučaj imenovanja nove direktorice podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” koji tome i svjedoči.”

“Imenovanjem Biljane Vučurović, supruge poslanika DF-a Jovana Vučurovića, svima postaju jasne namjere i princip djelovanja Vlade kojoj politički revanšizam u praksi ne predstavlja nikakav problem, a protiv kojeg su bili samo deklarativno onda kad im je to politički odgovaralo”, navela je Cikotić.

Ona je kazala da DF, sa druge strane, ne podržava Vladu “ali zato podržava kad Vlada postavi suprugu poslanika DF-a za direktora Gimnazije.”

Prema njenim riječima, selektivna podrška Vladi još jedan je fenomen na političkoj sceni, koji svjedoči o principijelnosti političkog djelovanja određenih struktura vlasti.

“Posebno je interesantno ali ne i neočekivano političko licemjerje iskazano kroz djelovanje URA-e koja je glasala negatora genocida u Srebrenici za predsjednika Odbora za ljudska prava, a sada i njegovu suprugu za direktora”, navela je Cikotić.

Ipak je, kako je kazala, to previše ““slučajnosti” za naše prilike.”

“Izgleda da je građanima Crne Gore ipak osvježilo, ali baš onako kako to bude sredinom jula - ne može se disati”, zaključila je Cikotić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније