Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 07. 2021. 13:33 >> 13:33
3

LP

Skandalozno imenovanje Višnjić za direktoricu škole u Baru

Imenovanje suspendovane učiteljice Rade Višnjić za v.d. direktorice OŠ "Jugoslavija“ u Baru, skandalozno je i dokazuje da je interes partijsko-klerikalnih krugova nove vlasti ispred interesa djece i učenika, te da svoju revanšističku agendu ostvaruju po svaku cijenu, ne obazirući se na bilo kakvo moralno, etičko, profesionalno i zakonsko pravilo, ističu u Liberalnoj partiji Bara.

"Višnjić je učiteljica koja je ranije suspendovana u istoj ovoj školi zbog niza skandala, nakon kojih nije iskazala ni trunke kajanja već nastavljala jednakom žestinom i drskošću da zloupotrebljava učenike, izruguje se javnosti, školi i zdravom razumu. Ona je u sred političko-crkvene kampanje tokom prijethodne godine učenike fotografisala sa nacionalnim zastavama, trobojkama, i takve slike javno plasirala kao političku propagandu. Kasnije je učenike ove škole javno pozivala na vjerske obrede SPC i u jeku pandemije korona virusa, uprkos epidemiološkim mjerama ugrožavala živote maloljetnje đece. U međuvremenu Višnjić je na društvenim mrežama revnosno veličala ratne zločine i zločince, negirajući svaku humanost, ljudskost i čast", navode u saopštenju liberala.

Kako dodaju, Višnjić je neko ko je učenicima djetinjstvo žrtvovao na oltar svojeg patološkog nacionalizma, šovinizma i mržnje, politički instrumentalizijući djecu i pretvarajući prosvjetu u mračnjaštvo.

"Nezamislivo je da neko sa takvom pozadinom i referencama dobije priliku da upravlja školom i odlučuje za bilo šta u prosvetnoj zajednici i da vaspitava djecu. Ovo je prava slika sunovrata koji ova vlast sprema Crnoj Gori. Jedino rješenje bilo bi da ministarka prosvjete Vesna Bratić, konačno, podnese ostavku nakon niza skandala. Nedavno trijumfom nepotizam i u podgoričkoj gimnaziji, a posebno ovoga koji je prevršio svaku mjeru drskosti i bahatosti. Premda se mnogo ne uzdamo u njen moralni kod, poručujemo da će vrlo brzo građani dati snažana odgovor na takvo ponašanje ove vlasti i staviti tačku na ovakve sramne pokušaje srozavanja Crne Gore i njene budućnosti", poručuju u LP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније