Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: RTCG Portal ]

20. 07. 2021. 08:31   >>  08:32 10

ZEKOVIĆ

Nema suštinske razlike između Višnjić i Bratić

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković ocijenio je skandaloznim što Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta podmeće razloge za razrješenje aktuelnih direktora u crnogorskim školama. Nije moguće, kako je rekao, da niko od razriješenih direktora nije valjao.

Komentarišući imenovanje Rade Višnjić za direktoricu OŠ "Jugoslavija" u Baru, Zeković je u Pregledu štampe u Jutarnjem programu rekao da ne vidi suštinsku razliku između tog rješenja i same ministarke.

"Ne vidim šta je među njima različito, pa sad svi osuđujemo to rješenje, da neko ko je otpušten zbog zloupotrebe djece, ko veliča ratne zločince, treba da edukuje djecu. Ali vi imate ista rješenja na mnogo većem nivou", rekao je Zeković.

Žao mu je, kaže, što su pojedine građanske partije vlasti postale sateliti politike DF-a.

To što radi novoimenovana direktorica Višnjić je, kako je kazao, politika aktuelne vlade, ali je razlika u tome što ona sve radi na previše banalan i očigledan način.

On je ocijenio i da nije dobro što nije došlo do dogovora parlamentarne većine za rješenje političke krize u zemlji, jer se zemlja nalazi u kolapsu. Još gore bi, kako je istakao, bilo da su se dogovorili, jer bi to podrazumijevalo ulazak DF u vladu.TVCG rekao da je u pitanju politička kriza ne samo u vladajućoj većini, već i duboka institucionalna kriza koja otežava normalni život građanima.

"Imamo nevjerovatnu situaciju da je dio parlamentarne većine u bojkotu parlamenta, koji onemogućava normalan rad parlamenta i drugih institucija", rekao je Zeković. 

Cjelokupna situacija, kako je kazao, mora dobiti epilog: "Teško je postići dogovor, jer nijesu samo u pitanju političke razlike, tu su i ideološke razlike".

DF je, kako je rekao, prihvatio da bespogovno služe svojim gazdama u Srbiji, poput Vučića, Vulina i sličnih.

"Vjerujem za onaj dio koji sebe predstavlja kao demokratski dio društva, i građanske partije, prije svega mislim na Uru i Demokrate, da će prihvatiti da je put kojim su krenuli i sve ono što su otvorili duboko štetno za društvo", rekao je Zeković.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније