Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2021. 13:09   >>  13:17 2

DPS TIVAT

Provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera

U Tivtu na Ljetnjoj pozornici sinoć je održan dugo najavljivani događaj koji je reklamiran kao humanitarni koncert, a kako ističu u DPS Tivat, iza tog plemenitog naziva, sakrila se manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama.

Kako navode u saopštenju, glavni govornik bio je pop SPC Mijajlo Backović.

"Uz političke poruke i tonove 'Veseli se srpski rode, veseli se do slobode', 'Oj Kosovo, Kosovo', Beogradski sindikat, grupu poznatu po politički angažovanim pjesmama, kao ona 'Dogodine u Prizrenu', koja bodri nacionaliste na nove pohode po uzoru na one koje smo gledali u Bosni i Hrvatskoj devedesetih, okupili su se mnogi, a među njima i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i visoki funkcioneri tivatske opštine. U takvoj atmosferi, potpune euforije, u sred multietničkog Tivta pokušala se na jedan bizaran način veličati jedna nacija, i slaviti njena politička dominacija u ovom gradu", navode u DPS Tivat.

Učešće sveštenika SPC, kako smatraju, dovoljan je bio znak ministarki Borovinić Bojović da zažmuri na očigledno grubo kršenje mjera.

"Jasno je da je događaj bio prst u oko svim onim ugostiteljima koji su morali zbog epidemijske situacije da zatvore svoje objekte. Očekujemo da se o jučerašnjem događaju i njegovim porukama, izjasne svi konstituenti sadašnje vlasti, posebno SDP, koja bi trebalo da zastupa sve suprotno od onog što je jučerašnje klero-nacionalističko provociranje multietničkog primorskog grada, predstavljalo", navode u saopštenju Opštinskog odbora DPS Tivat.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније