Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2021. 14:07 >> 14:08
5

ZBOG "CARINVESTA"

ASK: Carević prekršio zakon

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević prekršio je Zakon o sprječavanju korupcije jer u zakonskom roku nije prenio upravljačka prava u firmi “Carinvest” na drugo fizičko lice, kako bi ih to lice u svoje ime a za račun javnog funkcionera vršilo do prestanja njegove javne funkcije, navodi se u odluci Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

ASK je na osnovu zahtjeva od 24. marta ove godine, pokrenula postupak protiv Carevića.

"Uvidom u dokumentaciju Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) može vidjeti da je Carević kao javni funkcioner u periodu od 09.01.2019. godine do 27.06.2020. godine i od 24.09.2020. godine do 17.03.2021. godine istovremeno obavljao funkciju predsjednika Opštine Budva i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu "Carinvest" čiji je ujedno i osnivač, što je u suprotnosti sa članom 13 Zakona o sprječavanju korupcije", navode iz ASK.

Navodi se da je Carević u svom iskazu kazao da se radi o situaciji koja se može tretirati kao omaška registra i pogrešnog jezičkog tumačenja statusnih odluka. carević je naveo da od stupanja na funkciju nije postupao u bilo kom zastupničkom svojstvu u odnosu na komapniju "Carinvest" i da mu je od momenta razrješenja sa funkcije izvršnog direktora prestalo i zastupničko svojstvo.

Carević je napomenuo da ne postoji dokument koji je potpisao sa mjesta izcvršnog direktora i zastupnika kompanije.

Kazna za one koji na vrijeme ne prenesu upravljačka prava, iznosi od 500 do 2.000 eura.

Protiv ove odluke može se pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu u roku od 20 dana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније