Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2021. 16:25   >>  16:31 8

DF BUDVA

“Demokrate sklopile tajni pakt sa DPS-om”

Budvanski odbor DF-a optužio je Demokrate u tom gradu da su odbile da potpišetu sporazum o vršenju vlasti jer su, kako tvrdi Front, sklopili tajni pakt sa DPS-om.

U Demokrtaskom fronu tvrde da je opštinski odbor Demorakata Budva odbio da potpiše koalicioni sporazum sa Frontom jer je tim dokumentom propisano da se potpisnici obavezuju na potpuno poštovanje izborne volje građana i da neće sarađivati i djelovati u bilo kom obliku sa Demokratskom partijom socijalista.

U DF-u kažu da je DPS najveći krivac za opšte stanje u kojem se nalazi Opština Budva i njeni građani, te da predloženi sporazum predviđa i da potpisnici neće sarađivati i praviti neprincipijele dogovore sa drugim partijama koje su u političkom smislu sarađivale i dijele političku i drugu odgovornost sa DPS-om.

“Pozivajući se na navodno „odsustvo principa“ u tekstu, pokušali su da zamaskiraju istinu da oni ipak hoće sa DPS-om i jasno je da ne žele da stave potpis na dokument koji garantuje da se ova organizovana kriminalna grupa nikada više neće vratiti na vlast u našem gradu”, stoji u saopštenju budvanskog Odbora Demokrata.

Sporazum je, kažu u DF-u, garant poštovanja izborne volje građana i sadrži odrednice da se vlast formira na osnovu izbornog rezultata.

“Sa tim Demokrate očigledno imaju problem jer su ih građani na izborima kaznili za loš rad u prethodnom periodu a Demokratski front nagradili za zastupanje interesa građana. To je neumoljiva činjenica koju ne može da ponište saopštenja, lični animoziteti, frustracija, napadi i iskontruisane afere koje dolaze od Demokrata prema gospodinu Careviću”, poručuju iz Fronta.

Krstu Radoviću, kako kažu, žele da osvježe pamćenje da je nakon avgustovskih izbora izabran za predsjednika Skupštine Opštine Budva.

“Po izbornom rezultatu to mjesto je pripadalo izbornoj listi koju je predvodio Marko Carević, ali smo i na taj način željeli da na svoju štetu pružimo ruku Demokratama i damo im šansu da ne budu remetilački faktor vlasti kako su to bili od prvog dana kada je Carević stupio na dužnost. Prije nego se pozove Radović sljedeći put na principe neka malo bolje pogleda izborni rezultat jer mu subjektivni doživljaj političke snage nije u korelaciji sa izbornim rezultatom. A što se tiče odsustva principa iz sporazuma, razumijemo da gospodin Radović nije poznat po čitanju materijala pa je preskočio da pročita preambulu sporazuma i član 2 u kojoj se decidno navode principi uspostavljanja i a vršenja vlasti”, poručuju iz Fronta.

U budvanskom odboru DF-a kažu da je najvažniji princip u sporazuma da nema koalicije sa DPS-om i sa tim, kako tvrde, Demokrate imaju problem, jer se, kako tvrde u Frontu Demokrate se spremaju za zagrljaj sa DPS-om.

“To je sve više vidljivo u čestim i srdačnim susretima njihovog lidera sa Milom Đukanovićem, koji se sastaju češće međusobno nego sa članovima svojih porodica. Kada smo već kod principa ironično je da se Demokrate pozivaju na to jer do današnjeg dana nismo čuli niti jedan princip za koji se ova partija zalaže, odnosno kojim jezikom govore, kojim pismom pišu, kojoj crkvi pripadaju, da li je za njih Kosovo sastavni dio Srbije, da li su za NATO i u konačnom da li će praviti koaliciju sa DPS-om u narednom periodu”, poručuju iz Fronta.

Brojke su kako kažu u Fronutu, neumoljive i odredile su svakome mjeru političke podrške i snage, tako da, kako poručuju, Demokratama neće proći ponovni pokušaj prekrajanja izborne volje.

“Kao što vidimo, nepotpisivanjem sporazuma vi ste se između DF i DPS izabrali DPS i neka vam je sa srećom. Dobro je da građani konačno vide vaše „principe“ i da znaju da ste izigrali njihovo povjerenje. Da bi građani u potpunosti bili u prilici da demaskiraju sva vaša podmetanja, javno stavljamo na uvid sporazum koji su članice DF potpisale i obavezale se da nikada i ni u kom slučaju neće sarađivati sa DPS-om, poštujući izbornu volju građana kao osnovno načelo demokratije”, poručuju iz Fronta.

Kažu, da vjeruju da je poslije svega svima u Crnoj Gori jasno da su Demokrate, a ne gospodin Carević, isključivi krivci za stalno izazivanje krize u Budvi, konstatntno pokušavajući da mijenjaju izbornu volju građana “baš kako je to radio DPS svih ovih godina”.

“Prema tome, problem je gospodine Radoviću i gospodo Demokrata u vama jer vi hoćete sa DPS-om, a mi nikada nećemo. Problem je jer ste vi ista strana iste medalje. Odbijate da potpišete sporazum sa DF jer ste očigledno sklopili tajni pakt sa DPS-om”, zaključuje se u saopštenju budvanskog Odbora DF-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније