Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2021. 17:34 >> 17:38
3

SDP TIVAT

Koncert zloupotrijebljen, odobrio ga kadar DPS vlasti

Socijaldemokratska partija osuđuje nacionalističko ponašanje i poruke na koncertu sinoć u Tivtu, koji je najavljen kao humanitarni, a nažalost pretvorio se u slanje neprimjerenih poruka koje narušavaju multinacionalni sklad u Tivtu, saopšteno je iz tivatskog Odbora SDP-a.

Tivatski Odbor SDP-a ranije je saopštio da je u tom gradu na Ljetnjoj pozornici sinoć održan dugo najavljivani događaj koji je reklamiran kao humanitarni koncert, a kako su kazali, iza tog plemenitog naziva, sakrila se manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama.

“Spremnost na zloupotrebu čak i aktivnosti koje su trebale imati humanitarni karakter, nažalost pokazuje “humanost” svih koji stoje iza takvih aktivnosti ili su pristali na zloupotrebe kojima smo svjedočili”, poručuju iz SDP-a.

Nacionalističke poruke i vrijeđanje svojih komšija, kako kažu u SDP-u, ne može imati mjesto u opštini Tivat.
“Organizatori koncerta, koji su zloupotrijebili iskazano gostoprimstvo za najavljenu humanitarnu aktivnost, ubuduće ne bi trebalo da imaju priliku da koriste i zloupotrijebe opštinske prostore za ispoljavanje ovakvog djelovanja. Građani Tivta jednako će osuditi i loše upravljanje prethodne vlasti, ali i zloupotrebu i nacionalizam onih koji misle da se mogu sakriti iza humanitarnog koncerta”, poručuju iz SDP-a.

Odobrenje za sinoćnji događaj dao je aktuelni direktor Centra za kulturu, koji je, kako kažu u SDP-u, kadar bivše DPS-SD vlasti.

“Taj isti direktor je dao saglasnost i za nedavno planirani performans Borisa Malagurskog čije je održavanje SDP spriječio. Zbog svega toga direktor Centra za kulturu će biti pozvan na odgovornost, kako se više ne bi mogli ponoviti ovakvi skupovi koji su otvoreno nacionalistički ili imaju potencijal da se kroz očiglednu zloupotrebu u to tranasformišu”, stoji u saopštenju SDP-a.

Kulturna politika u Tivtu, kako kažu, mora da bude jasno definisana i da odgovara građanskoj profilaciji Tivta kao multietničke sredine.

“Svaka aktivnost koja narušava multinacionalni sklad, ima poruke nacionalističkog divljanja neće imati našu podršku”, poručuju iz OO SDP Tivat.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније