Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 11. 2013. 12:27   >>  12:32 8

BILI UZ NAROD

Adžić: SDP čist poput kristala

Istoričar i član Glavnog odbora SDP-a Novak Adžić kazao je da je u antiratnom i suverenističkom demokratskom crnogorskom pokretu ukupna istorija SDP-a bila čista poput kristala.

On je ocijenio da je u toj borbi za demokrasku i građansku Crnu Goru aktuelni i dugodišnji lider SDP-a Ranko Krivokapić pokazao „granitnu čvrstoću i dosljednost“. 

„Više od 20 godina istorije SDP bila je i ostala luča ponosa, časti i istine o pravoj Crnoj Gori, pogotovo u vrijeme koje će ostati, čast izuzecima, zapisano kao doba našeg sunovrata i bešćašća. Krivokapić, kao i bivši predsjednici SDP-a Žarko Rakčević i Ilija Vujošević, nijesu, kao neki, vodili 'rat za mir'; nijesu učestvovali u Miloševićevim ratovima u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni, nijesu pripadali politici i vlasti koja je palila Konavle, granatirala Dubrovinik, rušila Vukovar, ubijala Sarajevo i Bosnu, već su bili apsolutno tome antipodni, osuđujući izvršioce i saizvršioce i druge saučesnike te i takve velikosrpske politike i industrije smrti“, ocijenio je Adžić.

On tvrdi da su Krivokapić i SDP „svuda bili sa Crnom Gorom kad joj je bilo najteže“.

„Krivokapić i SDP nijesu sa Amfilohijem guslali na dubrovčakom ratištu, nijesu podržavali Karadžića i Mladića, nijesu sa Amfilohijem i Arkanom nalagali badnjake ispred Cetinjskog manastira, već su vazda branili koncept građanske i multietničke Crne Gore i svakom zlu prema Crnoj Gori“, saopštio je Adžić.

SDP i Krivokapić bili su ti koji, kako je rekao, svoje slobodno opredjeljenje i uvjerenje nijesu, zavisno od potrebe i interesa, mijenjali kao mnogi što su iz sadašnje vlasti i opozicije.

„Nijesu SDP i Krivokapić, radi održanja gole vlasti, zbog ličnih ineteresa, već neke druge partije i njihovi predstavnici, paktirali sa četnicima i niti je SDP i njeno čelništvo, kao što je to bio slučaj sa mnogima, otišlo na poklonjenje Srpskoj crkvi, patrijarhu Irineju i mitropolitu Amfilohiju i ostalim negatorima crnogorskog državnog i nacionalnog bića,  u osveštavanju svetosavsko-velikosrpskog hrama u Podgorici, već su jedini od svih releantnih političkih subjekata u CG bojkotovali tu manifestaciju“, zaključio je Adžić.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније