Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

29. 07. 2021. 11:09 >> 11:59
4

SO NIKŠIĆ

Bez rasprave o smjeni Marka Kovačevića

Odbornici nikšićkog parlamenta odbili su, većinom glasova, predlog opozicije da se raspravlja o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Predlog odbornika Demokratskog fronta (DF), Janka Milatovića, da se sa dnevnog reda skine inicijativa, podržala su 22 odbornika vladajuće većine, dok je protiv bilo 16 predstavnika opozicije u nikšićkoj Skupštini.

Inicijativa je pokrenuta, kako je navedeno, i zbog Kovačevićevog neroštovanja usvojene Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kao i nedavnog “uvredljivog i sramnog javnog reagovanja povodom bezumnog čina skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću na Trgu u Nikšiću”.

Milatović je zatražio da se ne razmatra inicijativa, koja je bila prva tačka dnevnog reda na današnjem zasijedanju, uz obrazloženje da Demokratska partija socijalista (DPS) uvijek poteže pitanja Srebrenice i Kosova, kada je god u problemu, a njegovi politički protivnici vrše vlast.

”Kako može Kovačević, koji je u vrijeme srebrenčkog zločina imao četiri godine, biti kriv za Srebrenicu ili što je neko ko se liječi i istovremeno pije alkohol oskrnavio spomenik narodnom heroju Ljubu Čupiću”, ukazao je Milatović.

U ime predlagača Inicijative, Boris Muratović iz DPS-a, rekao je da je odbijanjem da se raspravlja o inicijativi pokazan demokratski kapacitet vladajuće većine u nikšićkoj Skupštini.

“Razumijem i njihov strah da se ne glasa o predlogu za razrešenje Kovačevića, s obirom da postoji politička kriza i na lokalnim i državnom nivou. Zato ne smiju da dozvole da dođe do glasanja”, ustvrdio je Muratović.

On je naveo da je svega par dana nakon usvajanje predloga o rezuluciji o genocidu uslijedilo oštro negiranje Kovačevića.

”Zašto donosimo zakone i rezolucije ako će biti samo na papiru. Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić rekao je nakon usvajanja Rezolucije da se moramo suočiti sa mrčanom prošlošću i žao mi je što se u lokalnoj Skupštini otkazuje poslušnost predsjedniku svoje stranke”, rekao je Muratović.

On je kazao da je ideja antifašizma i slobodarskog duha utkana u biće svakog Nikšićanina i građanina Crne Gore, zbog čega se pokreću ove teme, za koje će neki neki reći da se ”bavimo prošlošću”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније