Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 08. 2021. 12:43 >> 12:54
3

REAGOVANJE ADŽIĆA

Picula potvrdio ispravnost odluke Vlade

Pozitivne ocjene Tonina Picule djeluju motivaciono na vlast u Crnoj Gori i značajno utiču na to da se nastavi sa odlučnom borbom protiv krijumčarenja cigareta, kao i sa sveukupnom borbom protiv organizovanog kriminala, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

On je to kazao komentarišući izjavu stalnog izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonina Picule, koji je ocijenio kao dobrodošao potez odluku Vlade o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone ,,Luke Bar", navodeći da je time Crna Gora Evropskoj uniji (EU) dala dokaz ozbiljnosti u implementaciji transparentnosti, jačanju institucija, djelotvorne tržišne privrede, kao i sposobnosti preuzimanja obaveza.

Adžić je istakao i da je šverc cigareta preko teritorije Crne Gore godinama kaljao ugled naše države u međunarodnim okvirima, jer je, prema nezvaničnim informacijama, oko 25 odsto prokrijumčarenih duvanskih proizvoda iz Crne Gore završavalo u zemlje EU i Veliku Britaniju. Potpredsjednik URE Adžić podsjeća da je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović kao predsjednik Biroa za operativnu koordinaciju (BOK), na sjednici održanoj 22. jula predložio da Vlada usvoji odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u Luci Bar, kao i češću kontrolu Novog duvanskog kombinata u Podgorici.

,,Od samog početka rada 42. Vlade i Kabineta potpredsjednika reforme u oblasti vladavine prava i oštrija borba protiv organizovanog kriminala i korupcije stavljene su kao prioritet u radu, s ciljem da Crna Gora napreduje integracionom procesu i poglavlju 23, kao ključnom preduslovu daljeg napretka. Nastavlja se dalja borba s ciljem da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja pravde, a ne zemlja kriminala. Može Crna Gora", zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније