Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 08. 2021. 17:54   >>  18:15 1

DPS

Prijava zbog skrnavljenja himne

Demokratska partija socijalista podnijela je prijavu protiv organizatora Filmskog festivala u Herceg Novom, a u vezi sa sinoćnjim izmjenama državne himne tokom otvaranja te smotre, saopšteno je iz te partije.

“Prijava je podnijeta kako bi nadležni organi ispitali da li je tom prilikom počinjena povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 Krivičnog zakonika Crne Gore ili prekršaj utvrđen članom 29 stav 1 tačka 7 Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti”, saopšteno je iz DPS-a.

Kako navode, nadležnim ostavljaju da procijene da li je na sinoćnjem događaju, naročito uzevši u obzir da je riječ o manifestaciji od posebnog nacionalnog značaja, došlo do kršenja odredbi koje se tiču državnih simbola.

Pravdanje organizatora koje je uslijedilo nakon pritisaka javnosti i burnih reakcija, smatramo zakašnjelim i iznuđenim. S obzirom na to da smo rekli šta smo imali, a da je prijava protiv organizatora predata, Demokratska partija socijalista više se neće oglašavati ovim povodom kako ne bi uticala na eventualni postupak”, poručuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније