Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

03. 08. 2021. 06:30   >>  07:35 4

PODACI MVP

Za 9 mjeseci nije postavljen nijedan ambasador

Od izbora nove vlade, početkom decembra prošle godine, nije postavljen zvanično nijedan novi ambasador.

Iako je Vlada do sada opozvala 14 i usvojila predloge za imenovanje 12 ambasadora, do sada nije imenovan nijedan ambasador i to je potvrđeno Danu iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

"Od ukupno 12 imenovanja koja su u proceduri, još uvijek formalno nijedan ambasador nije preuzeo dužnostu zemlji prijema", navode iz MVP.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je prije dva dana kako predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i dalje opstruira imenovanje pojedinih ambasadora, ali da se nada kako će se konačna rješenja naći u dijalogu, nakon ljetnjih odmora.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније