Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 08. 2021. 11:15 >> 11:25
7

"21.MAJ"

Prijava protiv Božovića zbog lažnog predstavljanja

Građanska inicijativa “21. maj”dostavila je tužilaštvu dokaze da se Vladimir Božović i dalje predstavlja kao ambasador Srbije u Crnoj Gori iako je opozvan sa tog mjesta u novembru 2020. GI je, kako su naveli u saopštenju predložila i saslušanje Božovića, ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Đorđa Radulovića, bivšeg predsjednika Vlade Duška Markovića i bivšeg ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića.

 

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je nadležno državno tužilaštvo da provjeri da li u radnjama  Vladimira Božovića, državljanina Republike Srbije, ima bića krivičnog djela “Lažno predstavljanje”, po članu 383 Krivičnog zakonika, ili bilo kojeg drugog krivičnog djela koja se goni po službenoj dužnosti. 

“Fizičko lice Vladimir Božović nastavlja da se u javnosti predstavlja kao navodni ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.  Na sajtu Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije, rubrika Ambasada u Podgorici, 4. avgusta 2021. godine objavljen je autorski tekst Božovića koji je on potpisao kao “ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori”.  Na osnovu tako lažnog predstavljanja, njegov autorski tekst su prenijeli i određeni mediji u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Građanske inicijative.

Objavljeni tekstovi, kao i na stotine komentara na portalima i na njihovim zvaničnim Facebook stranicama, potvrđuju, kako navode iz “21.maja” da je značajan broj građana doveden u zabludu.

“Nastup u svojstvu ambasadora dozvoljen je samo stvarnom službenom licu a Božović je na predmetni način pribavio sebi korist pripisujući sebi nepostojeći društveni značaj i izvršioradnju koju nije smio da izvrši jer je ista rezervisana da je izvrši samo određeno službeno lice”, navodi se u soapštemnju.

Vlada Crne Gore je 28. novembra 2020. godine donijela odluku kojom je dotadašnjeg ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića proglasila “personom non grata” i ta odluka do danas nije mijenjana niti je povučena.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније