Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2013. 11:43   >>  11:42 14

LUNAČEK SMATRA

Đukanović da se izvini Abazoviću

Članica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček ocijenila je da bi predsjednik Vlade Milo Đukanović trebalo da se izvini poslaniku Dritanu Abazoviću, zbog incidenta na Premijerskom satu u Skupštini Crne Gore.

''Kada premijer jedne evropske države, koja pretenduje da postane član Evropske unije, jednog opozicionog poslanika vrijeđa i diskredituje njegov ugled, to nije samo neprihvatljivo u okviru opšte političke pristojnosti i pravila komunikacije, već više od toga, takav nastup svakako ne doprinosi jačanju parlamentarizma, demokratije, i napretku države na njenom putu u Evropsku uniju. Upravo suprotno, na taj način se promoviše zanemarivanje političke kulture nedostojno zemlje kao što je Crna Gora. Ja ću sa, svoje strane, naglasiti ovaj slučaj u okviru rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori'', saopštila je Lunaček.

Lunaček je ocijenila da je ''takav verbalni napad upućen ka najmlađem članu crnogorskog parlamenta, koji je istovremeno i predstavnik albanske manjine u Crnoj Gori i koji u svome obraćanju ni na koji način nije upotrijebio izraze koji su mogli isprovocirali takvu neodmjerenu reakciju predsjednika vlade''.

''Ako ni zbog čega drugog, onda iz razloga očuvanja konstruktivne političke klime u Crnoj Gori, veoma bi me radovalo ako bi se predsjednik Vlade za njegovo ponašanje izvinio i poslaniku i partiji iz koje dolazi'', kazala je Lunaček.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније