Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2013. 12:21 >> 12:21

ODBOR ZA ANTIKORUPCIJU

Saslušanje zbog brisanja matičnih brojeva

Skupštinski Odbor za antikorupciju održaće 27. decembra konsultativno saslušanje ministra finansija, Radoja Žugića i čelnika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka, Poreske i Uprave za nekretnine zbog brisanja matičnih brojeva pored ličnih imena vlasnika nekretnina.

Odbor je danas jednoglasno odlučio da od nadležnih institucija zatraži informacije o toj temi do 17. decembra, a da deset dana nakon toga održi konsultativno saslušanje.

Predsjednik Odbora, Predrag Bulatović podsjetio je da je inicijativu za saslušanje podnijela Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), navodeći da bi na tu sjednicu trebalo da budu pozvani i predstavnici te organizacije.

Članovi Odbora su nakon kraće rasprave odlučili da na sjednicu pozovu predstavnika MANS-a.

Zamjenik predsjednika Odbora, Obrad Stanišić rekao je da predstavnici MANS-a mogu da prisustvuju saslušanju, ali da se, kako je naveo, mora voditi računa o dignitetu parlamenta.

Mićo Orlandić iz Socijaldemokratske partije smatra da nema potrebe da se na saslušanje pozivaju predstavnici MANS-a.

„Njihova inicijativa je već prošla, a naše sjednice su otvorene za javnost“, rekao je Orlandić.

Član Odbora, Milorad Vuletić naveo je da je Poslovnikom o radu parlamenta, predviđeno da se na sjednice Odbora mogu pozvati podnosioci inicijativa.

“Ali problem je u ponašanju MANS-a, jer je njihov predstavnik na ranijoj sjednici Odbora za antikorupciju vrijeđao vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca”, kazao je Vuletić.

Mladen Bojanić iz Pozitivne Crne Gore rekao je da je saglasan sa Vuletićevom ocjenom, i da svako ko dođe u parlament mora da se ponaša primjereno i u skladu sa Poslovnikom.

Članovi Odbora danas su razmatrali i plan rada tog tijela. Dogovoreno je da se nakon 18. decembra, za kada je zakazana Međuvladina konferencija u Briselu, odredi kada će na raspravu Odbora o sprovođenju mjera u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala biti pozvan potpredsjednik Vlade, Duško Marković.

Bulatović je kazao da treba organizovati i raspravu o korupciji u procesu javnih nabavki, navodeći da bi trebalo zakazati zajedničku sjednicu sa Odborom za bezbjednost i odbranu zbog novih podataka u vezi afere Telekom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније