Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 08. 2021. 11:35   >>  11:35 3

MILOVIĆ

Umjesto saopštenjima, dogovorom riješiti krizu

Ne vidi se smisao održavanja novog sastanka parlamentarne većine ako su nepromijenjeni stavovi povodom aktuelne političko-institucionalne krize, kazala je potpredsjednica Demosa Ksenija Milović.

Milovć smatra da bi takav sastanak učesnicima i organizatorima donio nešto medijskog prostora, što smatra suštinski beznačajnim.

"Ukoliko nema nagovještaja promjena u zauzetim pozicijama, onda politički akteri treba da preuzmu odgovornost, a ne da se daljim sastancima stvara privid rada. Preciznije, treba preuzeti odgovornost za status kvo kojim ističe rok trajanja povjerenja građana prema novoj vlasti", kazala je Milović.

Ona dodaje da veće stranke imaju i veću odgovornost, iako je, kako ističe, ukupna odgovornost zajednička.

"Zato je od značaja javni poziv na sastanak Demokratama koji upućuje Milan Knežević (u ime Demokratskog fronta), a koji bi potencijalno mogao voditi dogovoru, time i pravim koracima ka rješavanju krize", kazala je Milović i dodala da DEMOS podržava taj pokušaj dogovora, spreman da se, kako je dodala, zatim uključi u novu, nada se, osmišljeniju i odgovorniju fazu funkcionisanja parlamentarne većine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније