Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine ]

13. 08. 2021. 07:52 >> 08:14
32

BOŠKOVIĆ

Ustoličenje Joanikija čin visokog bezbjednosnog rizika

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija je događaj visokog bezbjednosnog rizika i cilj je da se simbolički demonstrira da je pokoreno i Cetinje i Crna Gora, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalsita Predrag Bošković.

On smatra da se ovim činom nastoji učiniti finalni korak u okupaciji Crne Gore.

"Ta okupacija je otpočela prvo korišćenjem oružja iz arsenala hibridnog rata protiv naše države, a nastavila se litijama i nezapamćenom medijsko-političkom propagandom i miješanjem u unutrašnja pitanja sa zvaničnih adresa iz Srbije", kazao je Bošković za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, sada je na red došlo finale tog procesa ustoličenje negatora crnogorske nacije i neskrivenog ljubitelja fašiste Aleksandra Rakovića, Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru i organizovanje popisa.

"Ipak, ono što osvajači u pokušaju treba da znaju je da ni Cetinje ni Crnu Goru nije pokorio nikad niko u hiljadu godina njene državnosti, pa neće ni prolazni komični likovi koje najbolje personifikuje jedan od izvođača ove prljave operacije Aleksandar Vulin", rekao je Bošković.

On je kazao da danas živimo jednu potpuno izmještenu kohabitaciju koja umjesto da funkcioniše na relaciji Đukanović – Krivokapić, funkcioniše u odnosa Krivokapića sa liderima Demokratskog fronta.

"U takvoj situaciji prisustvujemo stalnoj političkoj trgovini u cilju opstanka ove nefunkcionalne vlade. Sada je, kao predmet trgovine, došlo na red i pitanje popisa", rekao je Bošković.

Prema njegovom mišljenju, DF na ovom pitanju želi da pokaže ispravnost svoje politike brojem Srba na popisu, a Srbija ovo pitanje vidi kao dio šireg konteksta stvaranja “srpskog sveta”.

"Jer bi se, kako oni zamišljaju, nakon popisa otvorio prostor za ustavne izmjene i legitimisao se zahtjev da Crna Gora od građanske postane država konstitutivnih naroda", naveo je BOšković.

Ipak,smatra on, i inspiratori “srpskog sveta” i njihovi izvođači radova u Crnoj Gori oličeni u DF-u varaju se kada misle da će popis donijeti neke spektakularne promjene i da će njegovim rezultatima pokazati nepostojanost crnogorske nacije.

"Crna Gora će opstati kao građanska i multikonfesionalna država, a njihova nacionalistička politika će se veoma brzo naći izolovana i na margini", kazao je Bošković.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније