Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 08. 2021. 20:26 >> 22:39
4

DPS

"Tivtom se učestalo sije nacionalistička mržnja"

Opštinski odbor DPS Tivat saopštio je da se od dolaska nove vlasti Tivtom učestalo sije nacionalistička mržnja i šalju šovinističke poruke.

"Opštinski odbor DPS Tivat najoštrije osuđuje nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu 13. avgusta ove godine o čemu na društvenim mrežama ovih dana kruži snimak i dodatno uznemirava građane Tivta i Crne Gore. Kažemo navodno što znači da očekujemo da nadležni državni organi to provjere i preduzmu odgovarajuće mjere- U svakom slučaju ma gdje da se dogodilo naša osuda ne gubi na jačini, a ako je Tivat zloupotrijebljen za ovakve gnusne i opasne poruke kojima se podstiče nasilje i mržnja prema Albancima to je naša osuda još jača", navodi se u saopštenju.

Iz tivatskog DPS-a su kazali da je ono zbog čega su posebno zabrinuti je "nesporna istina da Tivat od dolaska nove vlasti na njeno čelo, sve više postaje grad u kojem se održavaju skupovi na kojima se šalju nacionalističke poruke, izražava mržnja i netrpeljivost prema nacionalnim manjinama".

"Stoga zahtijevamo hitne provjere i procesuiranje nacionalističkog ispada grupe mladića za koji se viralno tvrdi da se dogodio u Tivtu", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније