Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2013. 08:34   >>  11:23

KRIVOKAPIĆ U NJUJORKU

Ban: CG posvećeno afirmiše vrijednosti UN

Crna Gora posvećeno afirmiše temeljne vrijednosti Ujedinjenih nacija, saopštili su generalni sekretar te organizacije Ban Ki Mun i predsjednik Generalne skupštine Džon Vilijam Es, nakon sastanaka u Njujorku sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

Ki Mun Crnu Goru smatra faktorom stabilnosti u regionu i dodaje da možemo u svakom slučaju računati na pomoć ove organizacije koja okuplja 193 zemlje članice.

„Sa velikim zadovoljstvom se sjećam posjete Crnoj Gori prošle godine. Veoma cijenimo jako partnerstvo Crne Gore i UN-a. Pozdravljam razvoj demokratije u vašoj zemlji. Predsjednik vašeg parementa je predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, a to je organizacija koja ima veoma važnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti. Nadam se da ce saradnja OEBS-a i UN-a i dalje biti intenzivirana“, kazao je generalni sekretar UN za RTCG.

Krivokapić kaže da ohrabruje i činjenica da Crna Gora kao faktor stabilnosti u regionu, može uvijek računati na pomoć Ujedinjenih nacija.  

Generalnog sekretara UN-a Krivokapić je pozvao da se obrati na zimskom zasjedanju OEBS-a u Beču u februaru iduće godine, i da dođe u Podgoricu kako bi otvorio Zgradu Ujedinjenih nacija na obali Morače.

Krivokapić se, tokom zvanične posjete SAD-u, u Njujorku sastao i sa predstavnicima crnogorskih iseljenika, kao i sa članovima Američkog nacionalnog savjeta Albanaca.

 

Ivana Šebek, TV CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније