Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 08. 2021. 10:15 >> 10:18
29

BOGDANOVIĆ VJERUJE

"Vlast svjesno gura Crnu Goru u sukobe"

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović ocijenio je da ni jedan sveštenik, niti bilo čiji hit nije važniji od mira u Crnoj Gori. On je saopštio i kako vladajuća većina svjesno gura Crnu Goru u sukobe.

Aktuelna vlast, kako je rekao, pritisnuta obavezama prema gazdama, ovih dana na Cetinju i u Crnoj Gori želi da posije sjeme razdora, ne slušajući to što im građani poručuju.

"U svom naumu, ipak su zaboravili da je ova država stvarana na Cetinju i sa Cetinja. Da je Cetinje mnogo više od onoga što oni misle da jeste i što bi, najprije, željeli da bude. Zato, uostalom, njihovi aktivisti danas po Crnoj Gori pokušavaju spaljivati poruke podrške Cetinju, a najviši državni funkcioneri iz njihovih redova krajnje zapaljivom retorikom prijete Cetinjanima", rekao je Bogdanović.

Poručuje da je Cetinje na mržnju uvijek znalo odgovoriti viteški: "A kad god su sloboda i dostojanstvo Crne Gore bili ugroženi - znali su i kako ih odbraniti".

"Časni građani u evidencijama ove vlasti, postali su - nasilni ekstremisti. Uveliko ovih dana razni domaći i strani faktori osmišljavaju planove na koji način disciplinovati građane Cetinja - samo zato što drugačije misle i što i ovog puta jasno vide kuda sve ovo vodi. No, ono što oni i dalje ne razumiju jeste da građane Cetinja niko ne može ućutkati", rekao je Bogdanović.

Zbog njihovih najava, kako je rekao, "građani Cetinja su jako uznemireni, a širom Crne Gore ljudi su spremni da pruže otpor drskim namjerama vlasti".

"Rukovodiocima vlasti šaljemo poruku - pogledajte malo oko sebe. Vidjećete nevjerovatne poruke mržnje koje građani upućuju jedni drugima, ukazaće vam se pred očima tama ponora u koji želite da gurnete Crnu Goru.
Šaljemo poruku i Srpskoj pravoslavnoj crkvi - od koje očekujemo da uvaže jednoglasan stav građana Cetinja i većinske Crne Gore i time doprinesu spuštanju tenzija i očuvanju stabilnosti", kazao je Bogdanović, upućujući poziv da se odustane od daljeg unošenja nemira i zle krvi među građane.

Demokratska partija socijalista apeluje, kako je rekao, na sve da ostanu pribrani i da daju svoj doprinos miru u Crnoj Gori, štiteći dostojanstvo naše zemlje.

"Da li će neko biti na Cetinju petog septembra - nije opredjeljujući bilo čiji politički stav, jer to će biti isključivo izraz osjećanja, uvažavanja i solidarnosti sa Cetinjankama i Cetinjanima i spremnosti da se zaštiti dostojanstvo Crne Gore. Za ogromnu većinu građana Crne Gore, njeno dostojanstvo i mir su iznad religijskih, političkih i svih drugih antagonizama koji dijele crnogorsko društvo", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније