Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

21. 08. 2021. 07:42 >> 14:13
2

KRAJEM SEPTEMBRA

Parlament odlaže pet lokalnih izbora?

Konstituenti vladajuće koalicije načelno su spremni da podrže dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi bili odloženi lokalni izbori u pet opština krajam ove i početkom naredne godine za maj naredne godine, rečeno je Danu u Parlamentu.

U maju naredne godine biće održani izbori u Podgorici i još jednom broju opština.

Prema saznanjima Dana, dopune Zakona o lokalnoj samoupravi trebalo bi da budu na dnevnom redu parlamenta krajem septembra i predstavnici subjekata vladajuće koalicije načelno podržavaju njihovo usvajanje.

Dopune zakona je predložio predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, tvrdeći da je to racionalan predlog, kojim se prihvataju i preporuke Evropske komisije, koja je godinama ukazivala da je važno sve lokalne izbore održati u istom danu.

Pri sadašnjem stanju, u decembru ove godine očekuju nas lokalni izbori u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, a početkom naredne u Ulcinju i u Beranama. U te dvije opštine trebalo bi da se glasa u martu.

Na proljeće, odnosno krajem maja naredne godine, najavljeno je glasanje u još 12 gradova i opština, u prvom redu, u Podgorici.

Bečićevim predlogom produžio bi se mandat lokalnoj vlasti u pomenutih pet opština do proljeća, to jest do maja, kada bi bili održani izbori u 12 drugih gradova i opština i eventualno i u Tuzima, ako bi tmošnji lokalni parlament sebi skratio mandat.

Bečić je predložio da se naredne godine istovremeno održe lokalni izbori u najvećem broju opština kako država ne bi konstantno bila u vanrednom političkom stanju i kako bi se spustile višegdišnje tenzije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније