Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

28. 08. 2021. 11:34   >>  11:40 3

MEDOJEVIĆ

"Zapljena kokaina uspjela zbog isključenosti ANB-a i SDT-a"

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da je rekordna zapljena kokaina je uspjela zahvaljući tome što su isključeni Aagencija za nacionalnu bezbjednost, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i njegov specijalni policijski tim.

 

On je saopštio da je operativna informacija o transportu kokaina u kontejneru sa bananama jedne podgoričke firme dobijena putem međunarodne pomoći.

“Dakle, informaciju da u Luki Bar stiže kokain od 100 miliona eura (ulična vriiednost presječnog kokaina ove količine je preko 900 miliona), nije pribavila naša ANB. Drugo, u akciji zapljene kontrolisane pošiljke nije učestvovao SDT Katnić niti njegov Specijalni tim, čije su nadležnosti borba protiv organizovanog kriminala, što je takođe bila instrukcija međunarodnih partnera. Treće, o pošiljci nijesu informisani korumpirani djelovi sistema zaduženi za “kontrolu” Luke Bar, niti je droga otkrivena u samoj Luki”, kazao je on.  

On navodi da su očigledno međunarodni partneri dobro procjenili.

“Izolaciju SDT iz ovog krivičnog postupka nastavila je i Uprava policije koja je krivičnu prijavu podnijela Višem državnom tužilaštvu, a ne Specijalnom državnom tužilaštvu koje je po zakonu nadležno za gonjenje krivičnih djela organizovanog kriminala. Ne postoji jasnija poruka za Aleksu Bečića koji je već dva puta spasavao smjenu Katnića i opstruirao formiranje novog tužilačkog zakona, od ove izolacije punktova mafije iz ove međunarodne akcije”. poručio je Medojević.

Kao što je operativno uradio međunarodni partner i izolovao rizične strukture iz ove akcije, tako i vlast , kaže on, mora očistiti policiju, ANB, carinu, tužilaštvo i pravosuđe od plaćenika mafije.  

“Borbu protiv mafije ne mogu voditi korumpirani državni predstavnici koji su sastavni dio same mafije. Neki su čak i na čelu obje strukture. Mora se jasno postaviti linija između države i mafije i taj položaj se mora braniti svim sredstvima”, kazao je Medojević.

Upravo, zbog viskog nivoa korumpiranosti vrhova nadležnih institucija, on predlaže formiranje  posebne Agencije za istrage koja bi bila kadrovski, tehnički, tehnološki, materijalno opremljena i osposobljena da sama vodi sve aspekte istrage.

“Koncentracijom ljudskih, tehnoloških kapaciteta uz istre provjere i unutrašnje kontrole dobili bi moćnu državnu instituciju očišćenu od plaćenika mafije, sa dobro plaćenim i obučenim profesionalcima koji bi vodili ovaj patriotski rat države sa mafijom. Df ima plan za to”, zaključio je Medojević.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније