Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

31. 08. 2021. 12:17   >>  13:05 1

BOGDANOVIĆ

"Godina mraka i ekonomskog sunovrata"

Godina od parlamentarnih izbora na kojima je promijenjena vlast u Crnoj Gori je period potpunog mraka i ekonomskog sunovrata, poručio je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Nezaposlenost je, kako kaže, najveća od obnove nezavisnosti, cijene rastu, a kako dodaje, nepromišljeni potezi vlade rezultiraju finansijskim krahom. Bogdanović kaže i da je turistička sezona rezultirala katastrofalnim epidemijskim stanjem.

“Od avgusta prošle godine do danas Crna Gora je nazadovala i o tome govore konkretne brojke”, kazao je Bogdanović.

On je saopštio da su 12 mjeseci nove Vlade obilježi diletantizam, nodgovornost, nestručnost.

“Zbog svega toga najviše ispaštaju građani i privreda”, poručio je Bogdanović.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković navela je da ni u jednom resoru nova Vlada nije posrnula kao u resoru prosvjete.

“Danas Crna Gora nema strategiju obrazovanja, a resor prosvjete nema stav o tome kako će se u epidemijski složenoj situaciji izboriti za zdravlje đaka i profesora”, navela je Vuković.

Ona je navela da je ministarka Vesna Bratić izvršila čistku u prosvjeti.

“Možda misli da će tako osiono i furiozno iskorijeniti ideju im mrskog crnogorskog identiteta”, navela je Vuković.

Potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević ocijenio je da sve podsjeća na devedesete.

"Osnovna uloga savjesnih građana bi morala da se ogleda u odlučnijim akcijama na dnevne devijacije koje se produkuju u enormnim količanama. Ovakve teme nas zanimaju dan ili dva i onda se guraju pod tepih i nastavljamo sa glasnim ćutanjem. Za kratko vrijeme smo dospjeli u blato nacionalizama koje neodoljivo podsjećaju na period raspada Jugoslavije" kazao je Dizdarević i dodao kako želi da vjeruje da slobodna misao i dalje postoji.

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković kaže da imamo katastrofalnu zravstvenu politiku, koja je rezultira tim da je Crna Gora treća zemlja u svijetu po broju oboljelih od korone, sedma po broju umrlih i 61 po broju testiranih.

Navodi i da je veći broj oboljelih, u apslutnim brojkama, u Crnoj Gori nego u Kini.

“To je posljedica promašenih nestručnih i politički motivisanih epidemiloških mjera kojima svjedočimo iz dana u dan. Izgubili su kontrolu nad epidemijom”, naveo je Eraković, dodao da smo i u zdravstvu svjedočili političkom revanšizmu.

Umjesto zdravstvene politike, kako kaže Eraković, imamo ugrožavanja zdravlja građana.

"Vanredni parlamentarni izbori moraju biti jedini slijed događaja koji može vratiti Crnu Goru na put koji zaslužuje", zaključio je Eraković.

Potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković ocijenio je da je put prema Evropskoj uniji zaustavljen, povjerenje NATO-a nikad na nižem nivou, a diplomatska mreža u rasulu.

"Tri koalicije su podijelile funkcije po dubini - bračni drugovi, prijatelji, kumovi, rodbina, ta vrsta nepotizma djeluje deguntno čak i za ovaj politički kontekst", naveo je Vuković i dodao da je na snazi politički revanšizam.

Kazao je i da imamo prvu Vladu u posljednjih 20 godina u kojoj nema predstavnika manjinskih partija.

"Danas sloboda izgleda tako da se ljudi privode zbog izgovaranja mržnje, nošenja majice koja nikoga ne vrijeđa. Crna Gora je ponižena kao država. Prvi put se odluke donose izvan Crne Gore, bez imalo dostojanstva, promovišuću političku inferiornost, Vlada skriveno služi interesima koji su protiv interesa Crne Gore" kazao je Vuković.

 Sa presa je poručeno i da se DPS priprema za povratak na vlast, a vjeruju da će to biti ubrzo.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније