Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

J.B.Č. [ TVCG ]

31. 08. 2021. 20:53 >> 21:04
2

POLITIČKA KRIZA

Jedni čekaju nastavak pregovora, drugi se nadaju izborima

Riječ kriza u Crnoj Gori nije strana. Prvo ekonomska a onda politička. Dok dio vladajuće koalicije čeka na nastavak pregovora, opozicija se, zbog svega, nada izborima.

Riječ kriza u Crnoj Gori nije strana. Prvo ekonomska a onda politička koja po mišljenju sagovornika TVCG vlada skoro godinu. Najavljuju se protesti, vladi se prijeti izglasavanjem nepovjerenja. Vezan politički čvor, po riječima godinu već nezadovoljnog DF-a, neće se lako odmrsiti.

"Ova vlada nije izvor rješenja nego izvor problema. Zato je najbolje rješenje da u okviru ove parlamentarne većine izaberemo novu vladu kako bi se Crna Gora izvukla iz političke krize", kazao je Nikola Bajčetić iz DF-a.

Spreman da se sve karte stave na sto, DF poziva Demokrate na dogovor. Tri puta do sada, nije uspjelo.

"Ja mislim da smo mi dužni zbog građana da se dogovorimo ali ne na bilo čiju štetu, nego na obostrani interes", dodao je Bajčetić.

Isto smo htjeli pitati i Demokrate, ali o ovoj temi pred kamere TVCG nijesu htjeli. Treći koalicioni partner URA, spreman je na dijalog sa svima, kakao bi najavljena vruća politička jesen bila što toplija.

"Naravno, dijalog moramo otvoriti i sa opozicijom, jer je to jako važno, posebno za otvorena pitanja vezana za imenovanje u pravosuđu ali i sva ona koje naše društvo mogu vratiti u one umjerenije tokove", kazala je Ana Novaković iz GP URA.

Oni čiju su adresu godinama stizale optužbe od nekadašnje opozicije, sada uzvraćaju istim udarcem. DPS svemu brzo vidi kraj.

"Na koji način će se to desiti nije važno. Važno je da možemo konstatovati da ovaj eksperiment u koji je Crna Gora gurnuta prije godinu, nije uspio", kazao je Ivan Vuković iz DPS-a.

Opozicija hoće nove izbore. Po mišljenju SDP-a i Bošnjačke partije, Crnoj Gori je potrebna većina sa demokratskom i građanskom sviješću.

"Koja će na modernom proevropskom konceptu formirati vladu i dati rješenje onome čemu sve dublje idemo - podjelama i sukobima", kazao je Borisav Banović iz SDP-a.

"Ono što je ova vlast obećava-depolitizacija javne uprave, desilo se suprotno", kazao je Adel Omeragić iz BS-a.

Ishod četvrtih pregovora vladajuće koalicije pokazaće da li će sve karte biti stavljene na sto ili će se još čekati kec iz nečijeg rukava. Kako god, sada je, saglasni su sagovornici TVCG, za sve 'pat pozicija'.

Dragana Šundić, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније