Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Beta [ M.L.B. ]

01. 09. 2021. 20:56   >>  20:57 3

VARHELJI

EU ne smije da iznevjeri Z. Balkan

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je na Bledu da Evropska unija ne smije sebi da dozvoli da iznevjeri Zapadni Balkan i da više nema vremena za čekanje.

"Proširenje je proces, ima faze i više je administrativni proces nego politički. Treba da pričamo o političkoj, ekonomskoj, društvenoj i bezbjednosnoj integraciji. To su teme za Zapadni Balkan. Imamo svjež primjer – Avganistan. Avganistan je daleko, ali Zapadni Balkan je ovdje. Naša je odgovornost prema Balkanu veća nego prema Avganistanu. Ne možemo sebi dozvoliti da iznevjerimo Zapadni Balkan", rekao je Varheji na panelu "Budućnost Evrope", u okviru 16. Bledskog strateškog foruma.

On je dodao da Evropska unija "mekom moći" treba da motiviše zemlje Zapadnog Balkana, ali da mora da postoji i motivacija unutar samih zemalja.

"Moramo da budemo odlučni da održimo tu motivaciju i da uvjerimo da je ponuda koju stavljamo na sto iskrena. Tako možemo da ubrzamo stvari. Avganistan nas je naučio lekciju i nemamo više vremena za trošenje",  kazao je Varhelji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније