Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2013. 13:46   >>  13:48 6

„GREŠNA VLAST“

Medojević: Mlaka reakcija na Čepurinovu izjavu

O izjavi ruskog diplomate u Beogradu Aleksandra Čepurina trebalo bi da se izjasne predsjednici države, Vlade i Skupštine, a ne „niži činovnik u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija“, smatra funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević, naglašavajući da reakcija Crne Gore mora da bude mnogo snažnija.

Čepurin je, kako su prenijeli srbijanski mediji, u beogradskoj Akademiji za bezbjednost i diplomatiju, u srijedu kazao da „u politici, kao i svuda, postoje majmuni“, odgovarajući na pitanje da li se može zaustaviti priključenje Crne Gore NATO-u.

„Na ovako upućene uvrede i optužbe koje su upućene Crnoj Gori, Vlada je odgovorila na najniži mogući način, niže ne može. Što znači da je vlast grešna u odnosima sa Moskvom“, kazao je Medojević na konferenciji za novinare u Skupštini.

Medojević je ustvrdio da građani treba da znaju da je „jedina stranka koja je iskreno protiv NATO-a Demokratska partija socijalista zbog trajnih sporazuma sa ruskim strukturama”.

„To je očigledno jer, poslije 15 godina, prvi put je DPS, na sjednici GO, stavio pitanje NATO-a. I ranije sam govorio da je najveći problem što većina birača DPS-a nije za NATO“, kazao je Medojević.

Ta, kako je ocijenio, „dvostruka igra”, rezultirala je razumljivom ljutnjom ruske diplomatije.

„Obećavali su Vašingtonu da će Crna  Gora ući u NATO, a Moskvi da neće. Ispostavilo se da je Đukanović najveća promašena investicija ruske politike van Rusije i sad imamo ovakve neprimjerene i ponižavajuće reakcije ruske diplomatije“, rekao je Medojević.

Vidjećemo koliko će brzo DPS i SDP ispuniti instrukcije koje su im javnim i tajnim putem poslate, rekao je funkcioner DF-a.

Medojević je kazao da je problem, takođe, što predsjednik Skupštine „već duže vremena dezinformiše evropski i međunarodnu javnost da je za ratifikaciju Sjeverno-atlantskog sporazuma u Skupštini potrebna dvotrećinska većina, što nije tačno”.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније