Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: I. P. ]

05. 09. 2021. 12:16 >> 12:40
28

MANDIĆ PORUČIO

"Đukanović stoji iza svih dešavanja na Cetinju"

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić optužio je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da on stoji iza svih dešavanja na Cetinju koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Mandić je na pres konferenciji rekao da je Đukanović bio u pozadini svih dešavanja, te da je ohrabrivao ljude da naprave čitav niz ekstremističkih poteza.

"A da niko nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju. I sad imamo situaciju da onog koji je upravljao situacijom ne vidimo ga nigdje, nego daje izjave da je predsjednik svih građana i ograđuje se od ljudi koje je pozvao da to sve rade", rekao je Mandić.

On je rekao da nije srećan zbog dešavanja na Cetinju, navodeći da policija ima najveću odgovornost.

Saopštio je da je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao rano jutros njega i Milana Kneževića, i rekao im da je u toku državni udar jer pojedini u službi nijesu željeli da posao rade profesionalno.

Jasno su, kaže, saopštili da ustoličenje mora da se upriliči na Cetinju, te da zakon mora da važi jednako za sve.

"Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije, nijesmo željeli da budu onako ispraćeni danas na Cetinju, da moraju biti obezbjeđivani sa protivterorističkim ćebadima.

Mandić kaže da je Krivokapiću rekao u razgovoru da su željeli da podijele svu odgovornost u vezi s ustoličenjem, zahtijevajući da se posao odradi do kraja i da se ne odlaže.

Knežević: Veće šanse za ustoličenje Joanikije imao u Kabulu

Funkcioner DF-a Milan Knežević rekao je na presu da je samo nedjelju ranije na Cetinju uz aplauze i crveni tepih dočekan turski predsjednik, dok su patrijarh srpski i mitropolit helikopterom morali da preskaču barikade.

"Nažalost, veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije je imao u Kabulu nego na Cetinju i to je zajednički poraz Crne Gore, onakve kakvu je možda pamtimo iz istorijskih udžbenika", rekao je Knežević.

Neophodno je, kaže, da policija narednih dana obezbjeđuje Cetinjski manastir kako bi se spriječila njegova devastacija ili upad.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније