Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Dan [ I. P. ]

06. 09. 2021. 06:46 >> 06:47
3

CAMAJ SAOPŠTIO

Podrška Vladi u borbi protiv kriminala

Formiranje Vlade su pratile okolnosti koje su najavljivale da će ona biti nestabilna, opstrukcije bivšeg režima, nepovjerenje međunarodne zajednice, negodovanje dijela same većine koja nije dobila očekivani dio kolača i nezadovoljstvo manjina zbog njihovog totalnog isljučivanja iz tog procesa, i pored drugačijih najava. Sve je to stvaralo privid krize Vlade, koja je u jednom momentu izgledala kao da je izgubila i kompas i povjerenje, ali i u takvoj krizi ona se pokazala kao funkcionalna u bavljenju državnim poslovima, kazao je predsjednik Demokratskog saveza Albanaca (DSA) Nikola Camaj.

"Prvenstveno, u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je veoma značajno i za šta imaju podršku", rekao je Camaj za Dan.

Po njegovom mišljenju, da bi Vlada zaista bila funkcionalna u svim segmentima, mora dobiti povjerenje manjina, što trenutno nije slučaj.

"Ne samo manjina, već i dijela opozicije, kako bismo formirali potrebnu većinu za izmjene zakona i institucija koje garantuju jačanje države. Uspostavljanje povjerenja sa predstavnicima manjina je prvi korak, a vjerujem da to očekuju i adrese čija se podrška traži, a djelimično je i imaju. Mislim na adrese evropskih i američkih institucija. Ali, to povjerenje se uspostavlja i izbjegavanjem retorike koja se može čuti od dijela stranaka koje čine većinu, na koju pomenute adrese ne gledaju blagonaklono. U svakom slučaju, realno je očekivati rekonstrukciju Vlade, koja bi bila otvorena prema strankama manjina, jer ne vjerujem da je pametno da manjine uguraju u takozvani opozicioni blok. Ako ne bude te rekonstrukcije, a znajući odnose unutar većine, ne treba isključuti ni vanredne izbore", ističe Camaj.

On je ocijenio da se odnos prema resursima na području gdje žive manjine počeo kretati u pravom smjeru, ali to nije dovoljno da bi bili zadovoljni politikom prema manjinama.

"Ima dosta toga da se uradi, ali prije svega treba da se razgovara", kaže Camaj.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније