Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

07. 09. 2021. 18:36 >> 18:56
25

NA GRANICI SA SRBIJOM

Sekulić: Privedena sam zbog šest tableta bromazepama

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić saopštila je da je privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani i da je protiv nje podnijeta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.

 

Sekulić je na Tviteru napisala da je na granici ciljano zadržana i kontrolisana.

"Juče sam iznenada otputovala za Srbiju na sahranu svojoj babi, spremna da ću na granici biti i zadržana i pretresena. Ipak, razlog zbog kojeg sam se uputila mi je bio mnogo važniji. Na granici sam ciljano zadržana i kontrolisana iako sam graničnog policajca uredno informisala o razlogu putovanja. Prilikom detaljnog pretresa policajac je pažljivo pretresao i neseser sa ljekovima i u istom pronašao tablu u kojoj je bilo šest (6) tableta bromazepama od 3mg", napisala je ona. 

Dodaje i da su kod njenog supruga pronašli dvije table sa 24 tablete. 

"Sve ukupno nas dvoje smo imali manje od jedne kutije tableta. Naknadnim uvidom u propise saznali smo da je dozvoljeno unijeti jednu kutiju, po osobi, bez medicinske dokumentacije. To “otkriće” je bio razlog zbog kojeg smo moj nevjenčani suprug i ja dodatno zadržani na graničnom prelazu dva sata, a zatim u pratnji policije sprovedeni u policijsku stanicu Tutin gdje smo još tri sata davali pisanu izjavu i informacije vezano za psiho-aktivne supstance koje posjedujemo", navodi poslanica DPS-a.

Ona je na Tviteru podijelila potvrde o privremeno oduzetim predmetima. 

"Nakon tri u policijskoj stanici “učinili” su nam i pustili nas da se branimo sa slobode zbog posjedovanja psiho-aktivnih supstanci, a protiv nas su pokrenute krivične prijave. Mi se porodično zahvaljujemo državnim organima Republike Srbije na brizi o našem zdravlju i lošim navikama karakterističnim za nas uživaoce psiho-aktivnih supstanci. Sa svojim advokatom ćemo sprovesti sve ono što je u našoj moći", saopštila je Sekulić.

Marković: Progon političara koju su glasali za Rezoluciju

Poslanik DPS-a, Duško Marković, napisao je na Tviteru da je zvanična Srbija najavila je svojevrsni progon crnogorskih političara, koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici. 

"Ovakvo privođenje poslanika crnogorskog Parlamenta, političara ili građanina zaslužuje hitnu reakciju naše Države a ne podaničko ćutanje Parlamenta, Vlade i institucija", napisao je Marković, u komentaru događaja. 

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније