Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

08. 09. 2021. 16:53 >> 16:56
2

SDP

AEM razmatraće zabranu emitovanja programa TV Happy

Socijaldemokratska partija (SDP) pozdravila je inicijativu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija koje je podržalo zahtjev te partije i pozvalo Agenciju za elektronske medije (AEM) da što prije utvrdi činjenice i donese odluku po pitanju spornih sadržaja Televizije (TV) Happy.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković saopštio je da su iz AEM-a najavili da će na jednoj od narednih sjednica prihvatiti da razmatraju neophodnost zabrane emitovanje programa Happy televiziji.

„Koja u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori, a koja je u susret dogadjajima na Cetinju imala emisiju pod naslovom “Da li će pasti krv u Crnoj Gori?”“, kazao je Zeković.

On je naveo da je moglo i bez ovoliko “guranja” jer se radi o pozivanju na sukobe, ali da će biti prilike da AEM objasni šta im diktira prioritete u radu.

„Ne sumnjamo da će posebno voditi računa o balansu između potrebe našeg društva da se zaštiti od otvorenog govora mržnje i “prava” Happy TV da taj govor upražnjava“, kaže se u saopštenju.

Zbog toga, kako je rekao Zeković, raduje najava AEM-a da će konačno naći vrijeme i spoznati potrebu da o tom pitanju donese odluku.

"Nije neprimijećeno ostalo ni glasno ćutanje predsjednika Skupštine koja imenuje i razrješava Savjet AEM i predsjednika Vlade, a koji su uprkos javnim pozivima odbili da osude pokušaj stvaranje nemira, kako bi “pala krv u Crnoj Gori”", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније