Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

09. 09. 2021. 15:11   >>  15:24 12

GI 21. MAJ

"Popis karika u velikosrpskom satiranju CG"

Najava da će Vlada urgentno predložiti usvajanje Zakona o popisu stanovništva, sa namjerom da se popis sprovede tokom novembra, samo je još jedna karika u bezobzirnom velikosrpskom satiranju Crne Gore, poručuju iz GI 21. maj.

“Podsjećamo Krivokapićevu marionetsku vladu da su do nedavno i sami bili protivnici popisa, kako zbog najvažnijih zdravstvenih razloga, tako i zbog činjenice da je očigledna institucionalna nespremnosrt za regularno sprovođenje popisa”, navodi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI 21. maj, Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Oni kažu kako je očigledno da Krivokapić sve više tone u Vučićev zagrljaj i spreman je, dodaju, da po svaku cijenu pravi ustupke Demokratskom frontu.

Koliko je ovoj Vladi stalo do građana Crne Gore, kako navode u saopštenju, govori i činjenica da su brojne zemlje odložile ili dovele u pitanje smisao popisa u okolnostima pogubne pandemije.

“Istovremeno, zvanična Srbija, koja je iscijedila i minimum državnog dostojanstva u Krivokapićevoj vladi, štiteći svoje građane od pandemije odložila je popis za iduću godinu. Zato će biti zanimljivo da vidimo kako će se odrediti URA i Demokrate koji još uvijek glume tzv. proevropske partije”, poručuju iz GI 21. maj.

Navode i da nema dileme da na ovaj način Vlada podstrekava političke i nacionalne podjele.

“Sa žalosnom računicom da će na njima da profitira. Što se tiče većinske Crne Gore ona već sada, uz odlučnu političku i društvenu podršku, treba da odbaci ovakav popis koji je još jedan odraz neodgovorne, servilne i besprizorne vlasti”, zaključuju u saopštenju Živković, Filipović i Bojović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније