Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

13. 09. 2021. 16:57   >>  17:14

RADOVANIĆ U DANSKOJ

"Evropa bez Balkana nije ujedinjena"

Treba više pažnje obratiti na Balkan, istinski mu se posvetiti, zato što, samo Evropa sa Balkanom je jaka Evropa i da se bez njega ne može govoriti o ujedinjenoj Evropi, kazao je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić na stranačkom kongresu Zelenih Danske (SF).

"Radovanić je prisustvovao stranačkom kongresu Zelenih Danske (SF) i ta posjeta dolazi nakon sporazuma između URE i SF-a koji je potpisan u junu ove godine", navode iz URE.

Kako navode, u okviru Kongresa SF-a bio je organizovan i okrugli sto na temu integraciji Balkana u EU na kojem su učešće uzeli Radovanić i odbornica cetinjske URE Vladna Lompar.

Oni su se sastali i sa šefom poslaničkog kluba SF-a u danskom parlamentu Karaten Hongeom i imali razgovor sa Kirom Marijom Peter-Hansen evropskom poslanicom zelenih iz Danske.

Radovanić je na stranačkom Kongresu SF-a kazao da je URA relativno mlada partija ali da je uspjela da uradi mnogo toga.

“Naša zemlja nikada u istoriji do avgusta prošle godine nije promijenila vlast na miran način, a to je bio naš glavni cilj - promijeniti vlast na miran način i primaći Crnu Goru EU. Za nas EU predstavlja suštinske, univerzalne vrijednosti koje želimo u našoj zemlji u praksi”, naveo je Radovanić.

On je napomenuo da je Crna Gora do 30. avgusta imala režim koji je iznjedren od komunističke partije i da je taj režim zemlju vodio 30 godina.

“URA se i tada ali i sada nalazi između dva velika konzervativna bloka a kada ste u sredini uvijek vas napadaju, no spremni smo na taj teret zato jer imamo partnere širom Evrope, među njima i vas. Želim da se zahvalim porodici Evropskih Zelenih koja nam je pomogla u toku kampanje, a očekujem i da ćemo imati odličnu saradnju i sa vašom partijom”, saopštio je Radovanić u Danskoj.

On je kolegama iz Danske kazao da bi trebalo da obrate više pažnje na Balkan, istinski mu se posvete, zato što, smatra on, samo Evropa sa Balkanom je jaka Evropa i da se bez njega ne može govoriti o ujedinjenoj Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније