Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

14. 09. 2021. 18:17 >> 18:19
3

NIKOLIĆ (DPS)

"Otimanjem manastira Vlada ruši pravni poredak"

Ono što je Vlada Crne Gore sinoć uradila na telefonskoj sjednici predstavlja pravno nasilje kakvo ne pamti civilizovani svijet i svaka radnja koju preduzme u vezi sa vlasništvom nad Cetinjskim manastirom nema bilo kakvu pravnu težinu, saopštio je danas Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore. Ističe da je pitanju još jedan čin izdaje i najavljuje krivične prijave protiv onih koji su, kako navodi, učestvovali u pomenutom pravnom nasilju.

Nikolić navodi da Vlada nema pravo da ucjenjuje građane, a naročito ne organe lokalne uprave, koji u ovom slučaju gazduju objektom.

"Sve to urađeno je planski, u momentu kada ni premijer ni vicepremijer nijesu u državi, što uostalom i sasvim liči na njih. Taman kao što nijesu imali hrabrosti da stanu pred građane Cetinja, tako su danas i pobjegli od odgovornosti. Današnjim aktom Vlade demonstrirana je i nezapamćena hipokrizija budući da je aktuelna većina pokazala da im sada ne smeta da se svojinska pitanja rješavaju pred upravnim organima koje besprizorno zloupotrebljavaju, iako su čitave prošle godine vapili da je to neprihvatljivo i necivilizovano", piše u saopštenju. 

Iz DPS-a pozivaju građane da ostanu suzdržani, naročito jer, kako poručuje Nikolić, ništa što je Vlada preduzela od juče nema uporište u zakonu.

"Iako ova Vlada želi još jednom da digne tenzije do usijanja, nemojte nasjesti na njihove pokušaje koje preduzimaju duboko svjesni da su potpuno pogubili konce. Takođe, najavljujemo da će Demokratska partija socijalista podnijeti krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju, koje, ne samo da ruši pravni poredak Crne Gore, nego može imati i nesagledive posljedice po vitalne vrijednosti crnogorskog društva", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније