Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ TVCG ]

15. 09. 2021. 11:30 >> 19:27

SAOPŠTENO IZ EK

Lajenova u Crnoj Gori 29. septembra

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dolazi u Crnu Goru 29. septembra. Ona će od 28. do 30. septembra posjetiti region, odnosno svih šest partnera na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Evropske komisije.

Posjetiće zemlje Zapadnog Balkana kako bi, kako je saopšteno, potvdila posvećenost evropskih institucija prijemu država regiona u Evropsku uniju.

Posjeta, čija je priprema u toku, biće upriličena sedmicu prije Samita EU-Zapadni Balkan u Sloveniji, čime se, kako navode u Komisiji, ističe važnost koju EU pridaje regionu, nadovezujući se na Samite u Sofiji 2018. i u Zagrebu prošle godine.

„Samit će biti važna prilika ne samo za ponovnu potvrdu evropske perspektive Zapadnog Balkana i njegove dalje integracije, već i za davanje dodatnog zamaha implementaciji Ekonomskog i investicionog plana, koji je srž našeg angažmana sa regionom“, saopšteno je u Komisiji.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније