Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

16. 09. 2021. 12:00   >>  12:09

IBRAHIMOVIĆ AMBASADORU GRČKE

Dijalogom rješavati otvorena pitanja u društvu

Kada je većinska Crna Gora zabrinuta, mora se otvoriti demokratska rasprava o svim važnim pitanjima. To je jedini način da se prevaziđu podjele, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je to kazao tokom sastanka sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Panajotisom Parcosom.

Kako je saopšteo iz Bošnjačke stranke, na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS Damir Gutić i generalni sekretar BS Admir Adrović, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o odnosima Crne Gore i Grčke.

Ibrahimović je ambasadora Parcosa upoznao sa aktivnostima Bošnjačke stranke na planu političkog dijaloga u Crnoj Gori.

"U trenutku kada imamo podignute tenzije u društvu i kada je većinska Crna Gora zabrinuta, mora se otvoriti demokratska rasprava o svim važnim pitanjima. To je jedini način da se prevaziđu podjele", kazao je Ibrahimović.

On je poručio da Crna Gora mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu i da će Bošnjačka stranka i dalje insistirati da se kroz razgovor i dijalog rješavaju sva otvorena pitanja u društvu.

“Posebno su zabrinuti manjinski narodi u Crnoj Gori. Očekujemo snažnije uključivanje međunarodne zajednice”, kazao je predsjednik BS.

Ambasador Parcos, uz zahvalnost na prijemu, istakao je da Bošnjačka stranka igra značajnu ulogu na političkoj sceni Crne Gore. Poručio je da je važno da se ponovo uspostavi dijalog između političkih partija.

On je istakao da je Grčka podržala put Crne Gore u NATO, a nastaviće da pruža podršku i na putu ka EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније