Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

16. 09. 2021. 12:25   >>  12:27 10

MEDOJEVIĆ

URA će ići ka internacionalizaciji i izborima

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je da premijer Zdravko Krivokapić nije bio uključen u postizanje dogovora između DF-a i Demokrata. Vjeruje da će URA ići ka pregovorima sa DPS-om, internacionalizaciji problema i vanrednim izborima.

On kaže da bi bilo bolje da su Demokrate odmah pristupile dogovoru sa DF-om.

"Mi smo bili za novu Vladu, da bude formirana od psotojeće većine plus manjinske partije. Kompromis sa Demokratama je da idemo u rekontruisanu vladu, oni više ne stoje na poziciji ekspertske vlade", pojasnio je Medojević.

Kaže da računa da Ura i dalje bude dio vlasti, ali ne u kapacitetu kao do sada sa pet i po procenata podrške građana.

DF, kako je rekao Medojević, u kontinuitetu govori o neodrživosti aktuelne crnogorske vlade.

Ona nije stabilna vlada i ne može, kaže, sprovesti nužne reforme, imajući u vidu da je njihov neprijatelj nedemontirana Demokratska partija socijalista (DPS).

"Vlada koja je formirana nije bila odgovorna građanima, već je bila odgovorna Crkvi i koncernu Vijesti", poručio je Medojević.

On je na pres konferenciji rekao i da Evropska unija (EU) već četiri godine nije garant stabilnosti i da je Zapadni Balkan prepušten sam sebi.

"Zbog unutrašnjih poroblema u EU ona nije okrenuta proširenju koje je faktički zaustavljeno", ocijenio je Medojević.

Crna Gora, kao je rekao, mora biti dio projekta Otvoreni Balkan, navodeći kako je premijer Zdravko Krivokapić odbio da javnosti saopšti da je to bio zahtjev Njemačke.

"Ako države Balkana samo regulišu oporezivanje, carinjenje, to će imati pozitivno dejstvo na otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније